algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Zapatero demana als socialistes que no caiguin en l'autocomplaença

El secretari general del PSOE tancà el Congrés en què s'aprovà la nova Executiva

El secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, assegurà ahir que el 36è Congrés del partit suposarà un «impuls decisiu» al progrés d'Espanya i instà els socialistes a no caure en l'autocomplaença ni «mirar per sobre de l'espatla». Rodríguez Zapatero féu aquestes consideracions en el seu discurs de clausura del congrés que aprovà la llista de la nova Executiva amb un suport del 96,10 per cent, i en el qual demanà als seus companys que desenvolupin un «socialisme dels ciutadans».

Zapatero agraí la confiança rebuda i considerà que s'obre una etapa de canvi per a Espanya després que el congrés de l'any 2000 obrís una nova etapa al partit. Advertí que els espanyols tenen posada la seva esperança en el PSOE i s'ha d'intentar respondre a això «amb respecte i tolerància a l'adversari». «En aquesta casa no hi cap ni la indolència ni l'autosatisfacció, no s'ha de pensar que les coses no es poden fer millor cada dia, que l'adversari mai no té raó», afegí Zapatero, mentre digué que no es pot pensar que els socialistes seran sempre al poder.

En aquest sentit, recalcà el fet que la democràcia és alternança «i una victòria electoral no és per sempre, sinó per honrar els qui han dipositat la seva confiança, per defensar els interessos d'Espanya i per treballar de manera digna i lliurar-se».

«La victòria dóna dret a portar endavant un projecte, però no creure sempre que s'està en possessió de la raó, i aquest -precisà- és l'esperit del millor socialisme dels ciutadans». Un socialisme consistent en una sèrie de senyes d'identitat entre les quals inclogué la humilitat, l'amor a la llibertat, l'atenció als altres i l'oposició a les guerres.

Per a Zapatero, el 36è Congrés ha estat «molt tranquil, però ha estat un Congrés amb majúscules» i d'ell n'ha sortit una direcció (veure gràfic adjunt) «integrada i integradora, coherent i consistent» i que ha de preparar un projecte novament guanyador per a l'any 2008.

En recordar els quatre anys que han passat des de l'últim Congrés Federal socialista, es referí a la seva intenció de fer llavors una oposició útil». «Ara podem dir que útil que va ser l'oposició útil!», afegí Zapatero, qui creu que ara s'ha de treballar perquè cada dia hi hagi un Govern útil per als ciutadans.

El líder socialista assenyalà que el PSOE és el primer partit d'Espanya per història i per suport electoral, i després de preguntar-se com se sentiria Pablo Iglesias, opinà que el fundador del partit donaria als socialistes un aprovat, encara que es va comprometre que, en quatre anys, la nota sigui un notable.

Zapatero demanà un exercici de futur als assistents per situar-se d'aquí a vint anys. Que Espanya lideri l'ajuda als països més pobres, visqui en un projecte comú «on la diversitat no és dominació ni voler dominar», s'impulsi l'autogovern, es defensin les llengües i sigui una de les economies més fortes del món, són alguns èxits que en vint anys creu que poden haver tingut un impuls decisiu en aquest congrés.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris