nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Antich vol que el consens aconseguit a Madrid sigui «un mirall» per al PSIB

El líder dels socialistes illencs anuncia que la direcció regional també serà paritària

Finalment, l'actual secretària general de la Federació Socialista de Mallorca, Francina Armengol, entra a formar part de la direcció del PSOE en qualitat de secretària executiva, al mateix nivell que el president de la Junta d'Extremedura, Juan Carlos Rodríguez Ibarra, o el ministre Caldera, Montilla i López Aguilar. L'Executiva conformada per Zapatero està integrada per 30 membres, a més del secretari general, i va rebre el suport del 96'10 per cent dels delegats presents en el Congrés.

Armengol manifestà després de sortir elegida que «tot el mèrit de la inclusió d'un balear a la direcció el té Francesc Antich». En la seva opinió, la seva presència al màxim òrgan de poder intern «és un reconeixement cap a Balears» i enforteix un projecte i un model de partit que té total sintonia amb els postulats de Zapatero. Armengol declarà que intentarà traslladar a Madrid la visió que des de Balears es té de la política del Govern espanyol, alhora que exportarà «l'especificitat insular» als dirigents del partit. Armengol no dubtà a qualificar de «privilegiada» la situació del PSIB al conjunt d'Espanya. «Amb quatre diputats al Congrés i la notable presència als òrgans de direcció del partit estam molt bé representats i segur que tindrem capacitat d'influència».

Respecte a la seva acumulació de càrrecs -a més de secretària general de Mallorca, també és portaveu del grup socialista al Parlament balear- Armengol considera que totes són «responsabilitats compatibles». El secretari general del PSIB, Francesc Antich, va expressar ahir el seu desig que el «consens i la unitat» que s'han assolit en el 36è congrés federal sigui un mirall per als socialistes de les Illes.

Antich finalitzà la seva participació a la cita congressual sentenciant que, amb la inclusió d'Armengol a la nova Executiva del partit, José Luis Rodríguez Zapatero «ha demostrat que aposta per Balears, pel projecte que estam desenvolupant des d'allà i per la feina realitzada fins ara». A més de congratular-se de «l'èxit» de la delegació illenca a Madrid -que també ha integrat la menorquina Joana Barceló a un altre òrgan de poder intern, el Comitè Federal- el líder del partit a les Illes va desvelar que la direcció regional que confeccionarà -en cas que surti reelegit com a màxim responsable del PSIB- també serà paritària. Seguint així les passes de Zapatero en aquest 36 congrés.

D'altra banda, i com ja era conegut, Antich abandona l'Executiva del PSOE i, com gairebé tots els secretaris generals i els presidents autonòmics, passarà a formar part del Consell Territorial.

Aquest òrgan, a més de reestructurar la seva composició, incrementarà les competències i el poder al si de la formació de Ferraz. I és que segons ha anunciat durant la setmana el secretari d'organització, José Blanco, Zapatero vol que l'esmentat Consell Territorial s'encarregui de coordinar les polítiques de cohesió entre les distintes comunitats autònomes.

En aquest sentit, Francesc Antich, i la resta de líders regionals, s'ocuparan d'impulsar la modificació dels estatuts d'autonomia o de supervisar el debat i «aportar llum» a la reforma del Senat, perquè es converteixi en una vertadera cambra de representació territorial.

Així doncs, amb la presència d'Armengol al màxim òrgan de direcció, d'Antich al Consell Territorial i de Barceló al Comitè Federal, el PSIB aconsegueix un dels triomfs més importants dels darreres congressos dels socialistes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris