nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Javier Madrazo surt reelegit coordinador general d'Ezker Batua

EFE. Bilbao.
Javier Madrazo fou reelegit ahir coordinador general d'Ezker Batua-Berdeak (EB) amb el 62,82 per cent dels vots del Consell Polític, 7,8 punts percentuals més dels que aconseguí el 1999, quan li donà suport el 55 per cent. Madrazo ha estat l'únic candidat per a coordinador general, ja que el sector crític liderat pel PCE-EPK decidí no presentar cap aspirant, i ha aconseguit 49 vots a favor, 16 en contra i 13 abstencions.

L'elecció del coordinador ha correspost al Consell Polític, el màxim òrgan entre congressos d'EB que fou elegit ahir al matí a Bilbao per la VI Assemblea general, amb 47 representants del sector oficial (58,69 per cent), 20 del sector crític del PCE (25,27 per cent) i 13 de l'organització juvenil (16,03 per cent), a més dels tres coordinadors territorials que són membres nats d'aquest òrgan.

La resta dels membres de la Presidència, l'organ executiu de la formació, seran nomenats a la pròxima reunió, possiblement el setembre, del Consell Polític, de forma proporcional a la representació de cada un dels sectors d'EB.

Així mateix, l'Assemblea general va aprovar la ponència política amb 211 vots a favor, 107 en contra i 12 abstencions, mentre que els Estatuts van tenir el suport de 218 delegats, el vot negatiu de 107 compromissaris i 16 abstencions.

Així, EB s'ha convertit en una formació sobirana que es federarà amb IU mitjançant un protocol que subscriuran els coordinadors d'ambdues formacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris