algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
12°

Arias confirmà a l'ONU l'autoria islamista de l'11-M vint dies després

L'anterior ambaixador espanyol a l'ONU, Inocencio Arias, comunicà 20 dies després de l'11-M al Consell de Seguretat que els atemptats de Madrid foren comesos per «elements islamistes radicals», en una carta en la qual lamenta haver demanat llavors a Nacions Unides que s'atribuïssin a ETA.

En una carta del 31 de març que forma part de la documentació enviada a la comissió parlamentària de l'11-M, Arias explica al president del Consell de Seguretat, el francès Jean-Marc de La Sabliére, que els «antecedents immediats de què es disposava en aquell moment inicial» conduïren a atribuir l'autoria a ETA.

Aquests antecedents «van portar de bona fe les autoritats policials» i la «pràctica totalitat de les forces polítiques» a «extreure una conclusió sobre l'autoria dels fets que no es correspon amb el que ha emergit més tard», argumenta l'ambaixador.

«D'allà la nostra petició al Consell de Seguretat, formulada en les hores immediatament posteriors a l'atemptat i que ara lament», indica l'ambaixador Arias.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris