muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Les gestions d'Antich donen resultat i Armengol estarà a l'Executiva de ZP

L'èxit de la delegació balear enforteix els oficialistes a una setmana dels congressos


Finalment els socialistes de Balears estaran representats a la direcció del principal partit polític de l'Estat espanyol. L'elegida: Francina Armengol. L'actual responsable de la Federació de Mallorca s'integrarà (si no hi ha un tomb radical d'última hora) a la Comissió Executiva federal que ha conformat José Luis Rodríguez Zapatero. Aquest òrgan coordinarà l'acció política del nou PSOE i impulsarà el «canvi continu» que anuncià el reelegit secretari general. Armengol, doncs, estarà a un dels focus de poder més influents d'aquest país durant els pròxims quatre anys.

Els esforços del líder del PSIB, Francesc Antich, han donat els seus fruits. Han estat moltes hores de converses, de dinars, de contactes semisecrets i de complicades negociacions que al final han servit a l'expresident del Govern balear a assolir un nou èxit a la seva carrera política.

Zapatero no ha oblidat que Antich va ser el primer cap regional que li donà suport quan l'actual president d'Espanya no era més que un aspirant i iniciava el camí de les primàries. Les pressions de les federacions més representatives (Andalusia, Catalunya, València) per col·locar a la direcció dos i tres dels seus militantshan estat fortes, però ZP ha tornat a comptar amb les Illes.

La presència d'Armengol a l'Executiva no estava assegurada fins a darrera hora de la jornada congressual d'ahir. Les «ganivetades volaven» per colar-se a «l'olimp dels socialistes». Però el pes específic d'Antich -tantes vegades qüestionat- i la demostrada bona sintonia que té amb ZP han acabat per situar a la seva persona de confiança a un lloc de privilegi.

El secretari general del PSIB surt de la direcció per incorporar-se a un Consell Territorial enfortit -juntament amb els barons del PSOE- i deixa la seva cadira a un «valor en alça», segons la seva oipnió. L'èxit de la delegació balear a Madrid -capitanejada per la pròpia Armengol- enforteix la posició dels denominats «oficialistes» de cara al Congrés Regional, que tindrà lloc el pròxim cap de setmana. Però sobretot clarifiquen el camí de la reelació a l'actual secretària de Mallorca, que té al líder dels crítics, Damià Cànoves, com a adversari.

Armengol arriba a la Comissió amb només 32 anys. És llicenciada en farmàcia i, a més d'ocupar els càrrecs institucionals i orgànics esmentats, és diputada de la cambra balear des de 1999, consellera del Consell Insular de Mallorca i portaveu socialista d'aquesta institució entre 1999 i 2004. També ha estat regidora de l'Ajuntament d'Inca entre 1998 i el 2000.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris