algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
14°

Els delegats aproven l'estratègia del PSOE pels propers quatre anys

Només la ponència referent a Organització registrà algunes crítiques

Els assistents al 36è Congrés Federal del PSOE aprovaren ahir el model de partit pels pròxims quatre anys i les seves prioritats d'actuació política gairebé per unanimitat en totes les votacions, excepte en el cas de l'Organització, en la qual es registrà el vot negatiu dels quinze delegats d'Esquerra Socialista.

Els delegats donaren suport per unanimitat a l'anàlisi política dels darrers quatre anys i dels resultats electorals, com també l'estratègia i el projecte polític, mentre que en el cas de la ponència marc dedicada a Comunicació i relacions amb la societat s'hi va registrar una abstenció.

El quart dels dictàmens que es va sotmetre a votació, Organització i estatuts, va tenir el vot en contra d'Esquerra Socialista, el corrent d'opinió els membres deñ qual havien presentat una esmena, que no va prosperar, per rebaixar del 20 al 10 per cent el percentatge necessari per poder participar i tenir dret de vot en els congressos i els comitès.

Els aspectes organitzatius i d'estatuts, que registraren a més sis abstencions, recullen la potenciació del Consell Territorial del partit, al qual s'atribueix la funció d'«intervenir activament en la coordinació, el disseny i la programació de polítiques interterritorials», encara que al final no s'atribuïren a les seves decisions caràcter vinculant.

En aquest apartat s'aprovà també refermar el sistema de primàries i el principi de democràcia paritària i s'inclogué així mateix una esmena que permet al secretari general del partit, en el cas de tenir també la condició de president del Govern, delegar alguna de les seves funcions en el secretari d'Organització.

Els socialistes es reuniran l'any que ve una conferència per definir els models de participació i potenciar la comunicació amb la societat. La ponència sobre Estratègia i projecte polític defensà l'impuls de reformes estatutàries i del finançament autonòmic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris