algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

El Govern lliurarà els documents de l'11-M, llevat dels sis del CNI

La major part de la informació es podrà consultar de manera reservada

El Govern lliurarà a la Comissió d'investigació parlamentària sobre els atemptats de l'11-M tota la documentació que ha sol·licitat. L'excepció seran sis documents del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) que el Consell de Ministres decidí ahir no desclassificar, i que es refereixen al seu funcionament intern i als seus contactes amb serveis secrets estrangers. Part de la documentació que sí que estudiarà la Comissió només es podrà consultar de manera reservada, sense que es pugui fotocopiar, o en la Comissió de Despeses Reservades.

En la reunió del Consell de Ministres d'ahir es decidí la desclassificació i el lliurament de la pràctica totalitat dels documents demanats per la Comissió sobre el 11-M, que s'afegeix a la documentació ja lliurada el 29 de juny passat per la Secretaria d'Estat de Relacions amb les Corts. Aquell dia s'indicà a la Comissió que el Govern havia d'estudiar els documents que estaven classificats.

No osbtant això, el Govern no pogué entregar ahir al registre del Congrés els documents que acordà enviar, perquè el director general de Relacions amb les Corts, encarregat de traslladar-los arribà quatre minuts tard al Registre. El Govern ha promès que els entregarà avui, «tan aviat com pugui».

Diverses són les modalitats a través de les quals la Comissió tindrà accés a aquests papers. En primer lloc, l'Executiu ha decidit desclassificar cinc documents que no posen en risc la seguretat dels ciutadans ni de l'Estat. Aquests són els elaborats per la Policia, la Guàrdia Civil i el CNI sobre l'amenaça terrorista islàmica, tant els realitzats abans de l'11-M com alguns de redactats amb posterioritat. També hi figuren els informes realitzats sobre una possible connexió entre el terrorisme islàmic i el d'ETA. D'altra banda altres vuit documents més es podran estudiar en sessió secreta sense que es puguin fotocopiar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris