algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Les diferències entorn del model territorial marquen el Congrés

Ibarra defensa el debat social en una crítica dels plantejaments del PSC

Les diferències existents entre els discursos que pronunciaren ahir el president extremeny, Juan Carlos Rodríguez Ibarra, i el dirigent català, Miquel Iceta, al Congrés del PSOE, sobre el model territorial, centraren la primera jornada del conclave socialista.

Aquestes diferències aparegueren durant el debat de l'informe de gestió, que tingué lloc ahir a porta tancada a l'auditori del Palau Municipal de Congressos. El discurs de Rodríguez Ibarra precedí el de Miquel Iceta, que respondria després als seus plantejaments. El president extremeny advocà per prioritzar el debat social sobre el del model territorial, considerant que aquest últim no interessa els ciutadans. Així, reivindicà en el seu discurs que el partit adopti una direcció que respongui als interessos de la majoria, per a la qual cosa «és necessari -afirmà- que alguns abandonin el discurs fàcil».

Les fonts socialistes consultades explicaren que del discurs del dirigent extremeny se'n desprenia una crítica dels enfocaments del PSC, encara que sense esmentar-lo. Així, en aquesta direcció, qualificà de discurs fàcil aquell que reivindica la reforma dels estatuts i del finançament autonòmic pel que comporten de reclamar més competències .

A Miquel Iceta li tocà intervenir just després d'Ibarra i, encara que fonts del PSC asseguren que el seu discurs no va ser una resposta al president extremeny, perquè l'havia escrit anteriorment, altres fonts socialistes afirmaren que semblava una resposta. El representant català recordà les paraules de Montilla, el qual manifestà que el «PSC va al Congrés Federal a aportar, no a exigir», i recordà que per als socialistes catalans el seu primer secretari és més important que ser ministre.

Després de recordar que el PSC ha aconseguit allò que ningú no havia fet a Catalunya en tota la història del socialisme, esmentà les paraules d'Ibarra quan parlava del que és fàcil i difícil. «Allò fàcil era guanyar a Extremadura, allò difícil era guanyar en Catalunya, des d'un projecte catalanista sense abraçar la bandera del soberanisme ni de l'independentisme», advertí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris