algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

El porter que veié els terroristes obrirà les compareixences a la comissió 11-M

La directora de l'Anatòmic Forense, que descartà atacs suïcides, serà la següent a declarar

El porter de la finca que veié la furgoneta que usaren els terroristes de l'11-M obrirà les compareixences a la comissió d'investigació. Posteriorment, declararà la directora de l'Institut Anatòmic Forense, segons s'establí ahir per la mateixa comissió.

No obstant això, la polèmica continua centrada en la documentació. Els populars creuen que el Govern no ha enviat 61 documents «vitals» per a la investigació, però els socialistes creuen que els seus rivals polítics han perdut «el nord». La reunió de la comissió d'investigació sobre l'11-M serví ahir per tancar les primeres 13 compareixences, que es duran a terme entre el dimarts dia 6 i el dijous dia 8. Per la comissió passaran en els primers dies el porter de la finca d'Alcalá de Henares que avisà de la presència de la furgoneta dels terroristes; la directora de l'Institut Anatòmic Forense, l'informe de la qual descartava la presència d'un suïcida i diversos funcionaris policíacs, entre els quals destaca el general de la Guàrdia Civil Vicente Faustino Pellicer, qui duia anys denunciant l'amenaça del terrorisme islàmic.

Com la majoria d'aquests compareixents són comandaments policíacs, no es podran prendre imatges ni fotografies d'ells, tal com havia demanat el ministre de l'Interior, José Antonio Alonso, en una carta remesa al president de la comissió, Paulino Rivero (CC). En tot cas, les compareixences seran públiques. Segons el sistema acordat pels grups parlamentaris, cada compareixent farà una breu exposició inicial i després els portaveus, de major a menor i tancant sempre el PSOE, faran les preguntes.

A la reunió d'ahir, no s'entrà encara a analitzar les peticions de compareixences de polítics. El pròxim dimarts es tancaran les de la segona setmana de treball, reservada en principi per a experts i representants de mitjans de comunicació. El PP, en tot cas, té previst augmentar les seves peticions. Els populars, que encara no han decidit quan ho sol·licitaran, tenen previst demanar que declarin alguns dels detinguts pels atemptats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris