nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

L'Euribor torna a pujar i encareix les hipoteques una mitjana de 22,4E

Aquest tipus d'interès s'anota a la major pujada dels darrers tres anys

L'Euribor, el principal indicador dels tipus hipotecaris, pujà el juny per tercer mes consecutiu i es col·locà en el 2,404 per cent, el que representa gairebé quatre dècimes més que el mínim històric registrat el juny de 2003, quan es va situar en el 2,014 per cent.

Segons dades provisionals dels operadors del mercat, que haurà de corroborar el Banc d'Espanya, la nova pujada de l'indicador hipotecari es traduirà en un increment de poc més de 22 euros en la quota mensual d'una hipoteca mitjana de 120.000 euros a 20 anys, que ascendia el juny de l'any passat a 607,86 euros, mentre que amb la referència d'aquest mes se situarà en 630,29 euros.

L'Euribor a un any, l'índex més utilitzat per calcular els tipus d'interès de les hipoteques, ja s'establí el maig en un nivell superior al d'un any abans, el que provocà que la quota dels crèdits hipotecaris augmentàs per primera vegada des d'abril de 2001.

Durant juny, l'Euribor arribà a situar-se en el 2,479 per cent, en torn a mitjan mes, encara que posteriorment es moderà i acabà amb una mitjana del 2,404 per cent, fet que representa una dècima més que el mes de maig i el màxim nivell en què va d'any 2004.

Per als analistes, aquest nou avenç respon principalment als missatges «tan durs» que ha llançat en les últimes setmanes el Banc Central Europeu (BCE) i que s'encaminen a preparar el mercat per a una pujada del preu dels diners.

Segons l'analista de Beta Capital Estefanía Ponte, el discurs de la principal autoritat monetària europea ha posat massa èmfasi al juny a les pressions inflacionistes, fet que ha posat nerviós al mercat i ha fet elevar-se l'indicador hipotecari a un ritme major de l'esperat.

Amb aquesta opinió coincideix l'expert de Renda 4 Luis Vadillo, qui assenyalà que la recuperació de l'economia europea també està influint en les perspectives d'augment dels tipus d'interès.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris