algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
13°

Zapatero informarà el Congrés de la remesa de tropes a l'Afganistan

Compareixerà quan el Consell de Ministres aprovi l'enviament

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, anuncià ahir que compareixerà davant del ple del Congrés en sessió extraordinària durant juliol quan el Consell de Ministres prengui la decisió d'enviar tropes a Afganistan.

Rodríguez Zapatero, que féu aquest anunci en resposta al secretari general del PP, Mariano Rajoy, recordà, a més, que avui mateix compareixeran al Parlament els ministres d'Exteriors, Miguel Àngel Moratinos, i de Defensa, José Bono, per escoltar l'opinió dels grups parlamentaris respecte d'aquesta qüestió.

Zapatero subratllà tres diferències entre aquesta decisió i la del PP d'enviar tropes a l'Iraq i, així, digué que «enviarem tropes dins la legalitat internacional, no com feren vostès amb Iraq; enviarem tropes basant-nose en veritats i no en mentides com varen fer amb Iraq; i enviarem soldats per emparar un procés electoral i no per donar suport a una guerra il·legal».

El president de l'Executiu esmentà a més una quarta diferència, ja que assegurà que el seu Govern «posarà tots els mitjans perquè els soldats espanyols viatgin en avions segurs».

Zapatero responia així a les crítiques de Rajoy per no comparèixer al Congrés per explicar la tramesa de tropes a Afganistan i digué que havia estat esperant aquest moment per anunciar la seva decisió d'acudir a la Cambra.

«Veig que no aprenen res i que estan fent la mateixa patinada que donaren en el debat de pressuposts de 2003», amb referència a les crítiques que li dirigí el PP per no defensar l'alternativa pressupostària socialista, quan finalment ho féu per sorpresa iniciat ja el debat.

Prèviament, Mariano Rajoy havia dedicat tota la seva intervenció a reclamar la presència de Zapatero al Congrés i el compliment de les seves promeses que el Parlament autoritzi la tramesa de tropes a l'exterior.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris