algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Els terroristes de l'11-M volien atemptar a un col·legi britànic i dos centres jueus

La Guàrdia Civil alertà un any abans dels atemptats de Madrid del risc d'atacs integristes

101318

Un moment de la reunió d'ahir de la comissió d'investigació de l'11-M.

La Unitat Central d'Intel·ligència del Cos Nacional de Policia afirma en un informe remès a la Comissió d'Investigació del 11-M del Congrés dels Diputats que entre els documents que s'intervingueren en el pis de Leganés (Madrid) figuren potencials objectius d'índole religiosa dels terroristes, en concret, dos centres jueus, una finca d'esbarjo a 35 quilòmetres de Madrid i un hostal jueu a Àvila, així com un col·legi britànic a La Moral, a Alcobendas (Madrid).

Es tracta d'una finca d'esbarjo denominada «Masada», dedicada a l'organització de campaments infantils, seminaris i altres activitats a la qual solen acudir els diumenges i dies festius famílies jueves. L'hostal jueu avilès que figurava a la documentació intervinguda és «Hostal de la Sinagoga». També hi havia una referència al barri residencial de La Moral, dins del qual s'ubica el col·legi infantil britànic «Brains».

D'altre costat, un informe reservat de la Sotsdirecció general d'Operacions de la Guàrdia Civil, datat el 12 de març de 2003, alertà que la guerra d'Iraq podria derivar en atemptats d'extremistes musulmans en territori espanyol. Aquest informe demanava augmentar les mesures de seguretat en alguns llocs estratègics com les estacions de tren, l'objectiu que els terroristes van escollir per a la matança de Madrid.

Aquesta ordre de servei la dictà just un any abans dels atemptats de l'11-M el subdirector general d'operacions de la Guàrdia Civil, el general Vicente Faustino Pellicer.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris