muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Primera víctima de l'ona de calor a l'Estat

El Ministeri de Sanitat ha iniciat un pla per combatre les altes temperatures, amb nivells històrics

La mort d'un home a la localitat d'Argamasilla de Calatrava (Ciudad Real) a conseqüència d'una hipertèrmia, la primera d'aquest estiu per les altes temperatures, i una campanya del Ministeri de Sanitat i Consum amb consells útils per combatre i prevenir els efectes de la calor, van marcar la jornada d'ahir, en què el termòmetre continuà alt.

El Ministeri de Sanitat va confirmar ahir capvespre la mort per les esmentades causes de l'esmentada persona, de 48 anys, que es dóna la circumstància que anava amb bicicleta a les quatre de l'horabaixa d'ahir per un carrer de l'esmentada localitat.

Fonts del Ministeri van insistir en una sèrie de recomanacions a la ciutadania per protegir-se de la calor, entre elles, no sortir al carrer en les hores de major calor i no efectuar activitats físiques intenses durant aquesta hores.

En aquest sentit, la ministra de Sanitat i Consum, Elena Salgado, va presentar ahir una campanya amb consells útils als ciutadans per combatre i prevenir els efectes sobre la calor de l'estiu, a la qual s'ha destinat 1'17 milions d'euros i que durarà fins al pròxim 15 de juliol.

La campanya, que compta amb la col·laboració de diversos meteoròlegs populars de la petita pantalla, té com lema «Protegeix-te i Protegeixlos». Els consells de la campanya passen per la necessitat de beure aigua amb freqüència, evitar activitats intenses en les hores de més calor, estar en llocs frescos i l'ús de roba còmoda i clara.

La ministra va recomanar també l'ús d'aire condicionat només quan sigui necessari com una mesura de reducció del consum i protecció ambiental.

Salgado va recordar que des de l'1 de juny estan activats els dispositius de prevenció en relació amb la calor i va subratllar que el seu departament està en contacte amb les conselleries de Sanitat de les comunitats autònomes per conèixer a tota hora les necessitats sanitàries i socials.

La Conselleria de Salut de la Junta d'Andalusia va activar ahir la «fase vermella» d'alerta per ona de calor a la província de Sevilla i va xifrar en sis les persones hospitalitzades a Andalusia.

Segons dades facilitats ahir per l'Institut Nacional de Meteorologia l'estació de Sevilla, va registrar ahir la mínima més alta del mes de juny en tota la història, ja que va assolir els 33'4 graus.

Els altres «rècords» del dia, els van protagonitzar les estacions meteorològiques de Ciudad Real -que va viure el seu mínima històrica- i de Madrid Retiro, que va arribar a 38'4 graus de màxima, és a dir la temperatura més extrema de totes les registrades el juny des de fa 104 anys.

El consum d'energia elèctrica va assolir ahir, poc abans de les 13.00 hores, un nou rècord històric d'estiu, derivat de la calor i el tercer consecutiu, amb 36.800 megavats, segons dades facilitades per Red Eléctrica de España.

Per altra banda, la ciutat de Huelva ha batut en els darrers dies el seu rècord de consum d'aigua en assolir un volum de 50.000 metres cúbics diaris com a conseqüència de les altes temperatures registrades ahir.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris