algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Zapatero es mostra preocupat per l'abstenció en els comicis europeus

Demana el vot recordant que el PSOE «compleix el que promet»

L'abstenció és la preocupació principal del PSOE per a les eleccions europees del pròxim dia 13. Així ho admeté ahir el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, després de la reunió de l'Executiva del PSOE, assegurant que el seu primer objectiu en aquesta campanya és fomentar-hi la participació.

El líder socialista demanà el vot també als qui no confiaren en el PSOE en les eleccions generals amb l'argument que ha demostrat que «compleix allò que promet».

Rodríguez Zapatero apel·là, en primer lloc, als votants socialistes perquè intervenguin de manera activa en la campanya a fi de fomentar el debat i d'explicar que el vot i la participació alta són l'essència de la democràcia. Però també apel·là als qui no votaren al PSOE en les darreres eleccions generals. L'argument que esgrimí va ser que el seu partit «compleix el que promet». N'esmentà com a exemples la tornada de les tropes espanyoles de l'Iraq o el desbloqueig de la negociació de la futura Constitució europea.

Segons afirmà, votar el PSOE el 13-J és decisiu per portar al Parlament europeu les polítiques iniciades a Espanya, i que permetran una Unió Europea forta, que garanteixi un ordre internacional just i fomenti l'increment de l'economia, l'estabilitat en l'ocupació, la voluntat de pau, cohesió social i respecte mediambiental.

Zapatero destacà la necessitat que hi hagi una participació alta per tres motius: per Europa, per Espanya i pel PSOE. «És necessària una Europa forta d'orientació majoritàriament progressista perquè aquesta Espanya millor que els ciutadans es mereixen sigui una realitat», assegurà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris