algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El PP vol que el PSOE no pregunti al Govern a les sessions de control

Proposen que el líder de l'oposició sigui l'unic que interpel·li el president

El PP proposa que el partit que dóna suport al Govern no pugui formular preguntes a l'Executiu en les sessions de control del Congrés, així com que la força majoritària de l'oposició sigui l'única que pugui interpel·lar totes les setmanes, per espai de quinze minuts, el president del Govern.

El secretari general del PP, Mariano Rajoy, explicà ahir ambdues idees en una conferència de premsa al Congrés en la qual presentà la proposta de reforma del Reglament de la Cambra Baixa que el seu grup traslladarà a les altres formacions parlamentàries per negociar-ne el contingut.

La proposta del PP és que el líder de l'oposició pugui plantejar una interpel·lació setmanal sobre un assumpte que es coneixeria el dia anterior i la durada del qual seria de 30 minuts. Aquesta interpel·lació no alteraria l'actual model de sessió de control al president del Govern i als ministres, encara que el partit que dóna suport a l'Executiu no podria formular cap pregunta.

El secretari general del PP defensà a més que els diputats puguin fer preguntes sobre assumptes d'actualitat al Govern «sobre la marxa», sense que hagin estat registrades prèviament, aplicant així el mateix model del Parlament britànic, el qual contribuiria, al seu judici, a «revitalitzar» el funcionament de la Cambra.

Una altra de les mesures defensades pel PP és que la tramitació dels projectes de llei es dugui a terme a les respectives comissions, encara que vindria precedida d'un debat, especialment en els grans assumptes d'Estat, en què els grups fixarien la seva posició.

El secretari general del Grup Socialista al Congrés, Diego López Garrido, declinà avançar si el PSOE acceptarà o no les propostes del PP per a la reforma del Reglament de la Cambra Baixa, però avançà la seva «sorpresa» per unes iniciatives que el PP mai no va defensar en els seus vuit anys de govern. «És una mica sorprenent, el PP no deia això quan estava al Govern», declarà López Garrido.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris