nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Ibarretxe no avançarà les eleccions i diu que el seu pla es votarà abans de maig

Confia a repetir un acord amb EA i IU-EB perquè és un pacte «de cada vegada més atractiu»

58960

Ibarretxe durant una conferència ahir.

El lehendakari, Juan José Ibarretxe, assegurà ahir que no hi haurà eleccions anticipades a Euskadi i negà així tots els rumors que assenyalaven que el compromís amb les urnes seria abans d'un any, que és quan correspon. A més, Ibarretxe també anuncià que es votarà el seu la al Parlament autonòmic abans d'aquests comicis, després dels quals confia a repetir l'acord amb EA i amb IU-EB, l'actual tripartit del Govern basc, perquè aquesta fórmula és «de cada pic més atractiva».

«Les eleccions seran quan toca, en el seu moment, en el termini previst», assegurà Ibarretxe durant la inauguració de la Trobada 2004 de l'Economia d'Euskadi, organitzada pel Fòrum Nova Economia i pel Cercle d'Empresaris Bascs a Bilbao. «I això és la primavera de l'any que ve. En aquest sentit, jo pregaria que ningú no es posi nerviós ni es facin càbales sobre el tema», afegí.

Ibarretxe també es mostrà disposat a complir allò promès i a presentar el seu pla al Parlament basc perquè es debati i després es voti abans del final de la legislatura. «La societat basca sabrà què és el que opinam cadascú sobre la proposta presentada pel Govern», explicà.

Aquest pla suposa «una nova reflexió sobre un nou instrument per acompanyar el benestar dels bascs en els pròxims 20 o 25 anys». «Volem l'autogovern per viure millor, no per enfrontar-nos amb ningú», assegurà, i es mostrà convençut que «com més autogovern, més benestar».

Pel que fa a l'actual Executiu basc, el lehendakari es mostrà especialment satisfet de l'acord de Govern firmat fa tres anys amb EA i amb IU-EB, motiu pel qual anuncià que espera poder reeditar-lo després de les eleccions autonòmiques de l'any vinent perquè, segons el seu parer, dóna «confiança per al futur».

«El tripartit és de cada vegada més atractiu i, per tant, estic completament convençut que no és un tripartit per als pròxims mesos, per acabar aquesta legislatura, sinó que és el Govern que, amb tota seguretat i de manera reforçada, podem tenir els pròxims anys», afirmà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris