nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
17°

Atutxa planteja aturar el Pla Ibarretxe per incloure les esmenes dels socialistes

El PSE ha rebutjat la proposta en considerar que coincideix amb les llançades pel PNB

El president del Parlament basc, Juan María Atutxa, es mostrà ahir disposat «d'aturar el rellotge» en la tramitació del Pla Ibarretxe perquè el PSE pugui presentar el seu projecte polític al debat, amb referència a la proposta de reforma d'Estatut que havien plantejat els socialistes bascs. Atutxa aconsellà mantenir el text del Pla Ibarretxe encara que apostà per obrir un nou termini per a la presentació de les propostes socialistes i incorporar-les al debat polític.

«Voldria, sincerament, que s'incorporassin al debat», emfasitzà Atutxa. «I és més, els reglaments no han de ser una cotilla que immobilitzi algú, per tant, encara que va ser superat ja el termini per a la presentació d'esmenes, com a president del Parlament estaria per la tasca de llançar una mirada retrospectiva i tornar a iniciar un nou termini per a la presentació de nous texts», agregà.

Per la seva banda, el portaveu parlamentari del PSE-EE, Rodolfo Ares, rebutjà «l'oferta» d'Atutxa en considerar que es tracta d'una proposta «electoralista» que només pretén prolongar la discussió sobre la proposta de nou Estatut. Ares precisà que «no és temps d'ampliar terminis, sinó d'obrir un nou temps polític».

Ares, a més, recordà que «l'oferta coincideix plenament amb la que llancen dirigents del PNB» i ressaltà que no es tracta d'una novetat «perquè ja es plantejà, amb motiu del debat de les esmenes a la totalitat, la possibilitat que s'obrís el termini per presentar esmenes parcials».

Al seu judici, «no és el camí pretendre prolongar en el temps el debat del Pla Ibarretxe al Parlament perquè, sobre aquest Pla, Atutxa, el lehendakari i el PNB ja saben que no hi ha cap possibilitat de trobada amb el PSE». Ares replicà a Atutxa «que no enganyi la ciutadania» dient que estarien «encantats» que el PSE-EE s'incorporàs al debat perquè els socialistes bascs estam en el debat, portam debatent el Pla Ibarretxe en la societat basca i al Parlament any i mig».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris