nubes rotas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

Acebes acusa el ministre d'Interior de «miserable» i li exigeix que rectifiqui

José Antonio Alonso declarà que abans de l'11-M «hi va haver una clara imprevisió política»

El secretari general adjunt del Partit Popular i exministre de l'Interior, Àngel Acebes, acusà ahir el seu successor, José Antonio Alonso, de «miserable» i «incompetent» per afirmar que abans de l'11-M «hi va haver una clara imprevisió política», i li exigí que rectifiqui per mantenir la vigència del Pacte contra el Terrorisme.

En una conferència de premsa a la seu central del Partit Popular a Madrid, Acebes informà de la carta que el líder del partit, Mariano Rajoy, remeté ahir al president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, en la qual li expressa la seva «indignació» per les declaracions efectuades per Alonso.

Acebes qualificà de «vilesa» les declaracions d'Alonso i assegurà que PP no mai responsabilitzarà al Govern d'Espanya d'un atemptat. Acebes explicà que no ha cridat Alonso «perquè no s'ho mereix», com tampoc els espanyols, perquè «no sap gens de la lluita contra el terrorisme, és absolutament mediocre, incompetent, no sabia què fer amb el Comandament Únic i ni tan sols quin nom posar al Ministeri».

Acebes a més afirmà que desitja que s'aixequi el secret del sumari perquè els ciutadans sàpiguen «qui els mentí i manipulà» després de l'11-M. El dirigent del PP afirmà que els ciutadans no es mereixen un ministre de l'Interior com l'actual, per la qual cosa considerà que Rodríguez Zapatero ha d'actuar en conseqüència.

Acebes assegurà que esperava del seu successor punts de vista diferents en la lluita contra el terrorisme, perquè Alonso no donà suport ni a la llei de partits, ni al compliment íntegre de les penes per als terroristes. «És no entendre res de l'essencial» de la lluita contra el terrorisme, segons Acebes, qui considerà que Interior és «a les pitjors mans i això ha de ser rectificat de manera urgent» pel president del Govern.

Acebes confessà que no volia fer el seguiment de les activitats d'Interior, però assegurà que demanarà a Rajoy acudir a la primera reunió que convoqui el Govern del Pacte per les Llibertats, per expressar allà la seva protesta. A més, subratllà que quan el PP rellevà en l'Executiu el PSOE es mantingué la discreció en els assumptes d'Interior, «i mira que eren greus: corrupció, fons reservats, el GAL», i explicà que mentre no s'aixequi el secret sumarial sobre l'11-M no és convenient reunir una comissió d'investigació parlamentària.

Encara que considerà que al Govern «li importa molt poc» el pacte contra el terrorisme. Acebes assegurà que si el PP és convocat hi acudirà, si bé afirmà que Rodríguez Zapatero ha demostrat que menteix.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris