nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

El Govern vol estendre l'ajuda a les mares que fan feina a casa

L'Executiu pretén que hi hagi incentius per mantenir la natalitat

El ministre de Treball i Afers Socials, Jesús Caldera, avançà ahir que el seu departament començarà a estudiar, de cara als Pressuposts generals de l'Estat (PGE) de l'any vinent, la possibilitat de «fer una política de família més intensa», referint-se a la generalització progressiva de la paga de 100 euros a les mares amb fills menors de 3 anys, treballin o no fora de casa.

«Vull dir amb això que no sembla just que només es concedeixin 100 euros d'ajuda a una dona quan té una feina fora del seu habitatge i, tanmateix, a la dona que és a ca seva i que també necessitaria ajuda per cercar aquesta feina, si té un fill menor de tres anys, no rebi cap tipus d'ajuda», afirmà Caldera.

La idea, assenyalà el ministre, seria mantenir els ajuts i generalitzar-los de manera progressiva, perquè pugui haver-hi incentius per mantenir la natalitat i permetre que la vida familiar i la laboral siguin compatibles. «Començarem a veure de cara als pressuposts del pròxim any les possibilitats de què disposam per fer una política de família més intensa», apuntà després de considerar que no sembla just que només es concedeixin aquests ajuts a les dones que fan feina fora de casa.

El ministre de Treball i Afers Socials explicà que s'ha de fer un règim més global d'ajuda a les famílies i recordà que Espanya té un problema de natalitat, amb unes taxes de fecunditat que són pràcticament les més baixes del món. En la seva opinió, aquesta situació amb vista al futur implica uns riscs i algunes incerteses que s'han d'intentar corregir, sobretot perquè la majoria dels espanyols desitgen tenir, segons diuen les estadístiques, més fills.

Així mateix, comentà que la futura norma incidirà de manera especial en l'educació per acabar amb aquesta xacra i va assenyalar que també hi haurà canvis en el Codi Penal. «L'educació és on s'ha de fer un treball especialment significatiu», declarà. I ho farem sense cap dubte i posarem en marxa mesures perquè l'agressor sàpiga que li suposaran una situació de greus dificultats», afegí.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris