nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
19°

Rojo anuncia que el Senat farà ús de totes les llengües de l'Estat

Aquesta iniciativa es posarà en marxa durant la present legislatura

El president del Senat, Javier Rojo, assegurà ahir que es podran utilitzar totes les llengües de les diferents comunitats autònomes a la Cambra alta, ja que per «convertir el Senat en una autèntica cambra autonòmica s'hauran de posar els mitjans perquè al Senat es pugui parlar totes les llengües del nostre país».

Rojo a més anuncià que ja ha demanat un informe tècnic i econòmic per posar en marxa la iniciativa en aquesta legislatura. Javier Rojo pretén introduir les llengües catalana, basca i gallega en el funcionamient ordinari de la Cambra Alta amb «totes les conseqüències». «Es tracta no tan sols de dir-ho, sinó també de fer-ho», sentencià el president del Senat.

Rojo es comprometé així que «les llengües que tenim al nostre país es puguin utilitzar no tan sols un cop a l'any, sinó quan cadascú entengui que ho a de fer». El president del Senat afirmà que el Govern espanyol i les comunitats autònomes s'hauran d'acostumar a treballar conjuntament, ja que els representants de les comunitats autònomes haurien de poder tractar a Europa els assumptes sobre els quals tenen competències plenes.

El president de la Cambra Alta prometé celebrar un debat sobre l'Estat de les Autonomies cada any, mesura que, segons comentà, està establerta al reglament del Senat. Rojo a més advocà per la participació en aquests debats de tots els presidents autonòmics, i afegí que «no hem d'espantar-nos de les opinions que un president autonòmic pugui traslladar al Senat».

A més, el president del Senat apostà perquè sigui aquesta mateixa institució la que decideixi sobre el finançament autonòmic, les infraestructures o la presència de les diferents autonomies a Europa i sobre altres qüestions que afecten directament les comunitats autònomes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris