cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

Benaissa destaca la «franquesa» de Zapatero amb el rei Mohamed VI

La immigració il·legal serà un dels primers problemes a resoldre

El ministre d'Exteriors marroquí, Mohamed Benaissa, destacà en una entrevista concedida a la cadena qataresa Al Jazira el clima de «franquesa» que presidí la reunió de dissabte entre el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el rei del Marroc, Mohamed VI. Benaissa considerà que aquesta trobada «inaugura una nova era en les relacions hispanomarroquines» i que la «franquesa» hi fou present quan tractaren cada un dels temes de l'agenda.

Preguntat per algunes de les qüestions més controvertides entre els dos països, el ministre d'Exterios marroquí declarà que «cada tema serà tractat en el moment oportú». «Començarem per qüestions urgents, sobretot amb la lluita contra la immigració clandestina, i amb les relacionades amb el reforç de la cooperació bilateral i l'establiment d'un enteniment estratègic entre els dos països veïns», assenyalà Benaissa.

En al·lusió a la placa descoberta pel president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, en memòria de les víctimes de l'atemptat de Casablanca el maig de 2003, el cap de la diplomàcia marroquina assenyalà que el gest mostra «la força i la solidaritat de la cooperació entre els dos països relacionada amb els interessos comuns i dóna compte de l'estratègia de Madrid i Rabat en la lluita contra el terrorisme».

Durant l'entrevista entre Zapatero i Mohamed VI, també s'acordà potenciar les relacions bilaterals en matèria econòmica. En aquest sentit, Benaissa recordà que Espanya és el segon principal inversor estranger al Marroc després de França.

Un cop sentides les declaracions de Zapatero en finalitzar l'encontre al Marroc, qui considerà que les relacions amb el país veí són «prioritàries», i les declaracions del Benaissa, pareix que aquesta «nova etapa» d'enteniment entre ambdós estats ja ha començat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris