cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

Madrid vol ajornar al 2008 un nou sistema de finançament autonòmic

Convergència considera la decisió «una bufetada» a Maragall

El ministre d'Administracions Públiques, Jordi Sevilla, aixecà ahir una petita tempesta política a Catalunya en assegurar que el nou sistema de finançament autonòmic no s'aplicarà fins l'any 2008, encara que sí que es negociarà de forma immediata.

«Començarem a discutir d'immediat el model de finançament autonòmic, però aquest consta de dues parts. D'una banda, la discussió del model en si i després la traducció del nou model en diners. Aquesta segona part és la que he proposat que s'ajorni per a la pròxima legislatura». Això és el que el ministre Sevilla digué abans d'entrar al Congrés dels Diputats, on se celebrà l'obertura solemne de la VIII Legislatura.

Sevilla assegurà que tant el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, com el de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall, coneixen ja les seves intencions que postergar quatre anys la translació «en diners comptants i sonants» de la negociació que s'escometrà «de forma immediata».

Per això, Maragall es mostrà «optimista» de cara a obtenir un acord en aquesta legislatura, perquè tenen «les idees clares». El president català va dir que les paraules de Sevilla «no estan dites amb intenció d'eludir la qüestió», ja que «sap que és un tema fonamental per a Andalusia, per a Catalunya i per a tot el món». Però als nacionalistes catalans, les declaracions de Sevilla han causat recel. Per a Artur Mas, president de CiU al Parlament, les paraules de Sevilla són «una bufetada en tota regla al president». «No fa ni una setmana que han pres possessió, que ja diuen que d'allò de diners per a Catalunya, res de res», assegurà Mas.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris