nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
20°

Mayor Oreja serà el candidat del Partit Popular per a les properes eleccions europees

Acebes assegura que el vicesecretari popular fou la primera elecció de Mariano Rajoy pel lloc

El vicesecretari del PP, Jaime Mayor Oreja, serà el cap de llista del PP per a les eleccions europees. L'elecció s'ha produït després d'aclarir el dubte del futur del també vicesecretari del PP, Rodrigo Rato, que aquesta setmana fou escollit com a candidat a dirigir el Fons Monetari Internacional (FMI). El president del Comitè Electoral Nacional del PP, Àngel Acebes, anuncià ahir la decisió d'elegir el candidat de les europees a qui Mariano Rajoy ha designat per a aquest «repte».

L'exministre de l'Interior ha passat els darrers tres anys com a president del Grup Popular al Parlament basc, abans de sortir elegit diputat nacional per la província d'Àlaba. Després de la seva sortida de la Cambra basca, els populars no han designat un candidat per als pròxims comicis en aquesta comunitat autònoma. Això no obstant, el nom que més sona en els darrers dies és, precisament, el de Loyola de Palacio.

Acebes explicà que Mayor Oreja és «el millor candidat de quants es coneixen fins al moment» i que el PP no havia ofert a cap altre popular aquest lloc, per al qual Rajoy pensà des del principi en Mayor Oreja. Això no obstant, es pensava que el candidat podria haver estat Rodrigo Rato, però aquest aspira ja amb tota certesa a ser el pròxim president del FMI. L'exministre d'Interior digué de Mayor Oreja que «sempre ha estat una ajuda fonamental» per als èxits electorals del PP de 1996 i 2000. De fet, Mayor Oreja va estar al costat de Rato i Rajoy en la terna per succeir José María Aznar al capdavant del partit, càrrec que finalment l'expresident féu recaure en Rajoy.

També està previst que concorrin a la llista popular, que encara no està tancada, el que fos portaveu del Grup Popular del Congrés en la passada Legislatura, Luis de Grandes, la fins fa unes setmanes coordinadora d'Organització del PP, Ana Mato i l'exministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro. A més, Àngel Acebes aposta per incloure també a la llista europea el darrer director general de la Policia, Agustín Díaz de Mera.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris