cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
22°

Estrasburg critica la manipulació informativa de TVE a Iraq i l'11-M

Els populars europeus s'absenten de la votació del polèmic informe

El Parlament europeu aprovà ahir un informe en el qual critica sense embuts la parcialitat i la concentració de mitjans de comunicació a Espanya i Itàlia. El text condemna la política informativa de Televisió Espanyola en assumptes de primer ordre, com la guerra d'Iraq o la matança de l'11-M.

En un dels seus apartats, l'informe analitza l'estudi publicat pels treballadors de Televisió Espanyola en el qual «denuncien males pràctiques professionals entre el 28 de febrer i 5 de març tendents a produir una informació desequilibrada, tendenciosa o manipulada, relativa a la intervenció militar a Iraq».

Una cosa que l'informe certifica, en lamentar que l'esmentat mitjà «posa èmfasi en les posicions que estan a favor de la intervenció i deixa de costat els que defensen la continuació de les inspeccions». El Parlament europeu destaca igualment que «les pressions governatives sobre el servei públic de la TVE han donat lloc a distorsions i ocultacions patents de les dades sobre la responsabilitat dels execrables actes terroristes de l'11 de març passat».

En menor mesura, el document també denuncia amenaces a la llibertat d'expressió a França, Alemanya, Polònia, Holanda, Suècia i Regne Unit. Les dures crítiques abocades a l'informe contra el Govern del PP, i contra l'Executiu conservador de Silvio Berlusconi derivaren en una agra baralla a Estrasburg entre els diputats del Partit Popular Europeu (PPE), que decidiren absentar-se de la votació del text, i la resta de parlamentaris.

La gota que féu vessar el tassó la llançà ahir el president del partit socialista europeu, l'espanyol Enrique Barón, qui qualificà de «desgraciat» el diputat popular italià Antonio Trajani. Posteriorment Barón demanà als «senglars que caminen lliures per aquí que es posin tranquil·ls», a causa del murmuri que s'aixecà després de la seva primera intervenció.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris