cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

Moratinos diu als EUA que les tropes d'Iraq no es destinaran a Afganistan

El ministre d'Exteriors es reuní amb el secretari d'Estat Collin Powell

El ministre espanyol d'Afers Exteriors, Miguel Àngel Moratinos, afirmà ahir que «el redesplegament de les tropes espanyoles a Iraq no està a l'agenda», és a dir, que no destinarà a Afganistan o a cap altre lloc els soldats desplegats al país àrab, però assegurà que hi ha un compromís amb Estats Units per treballar en les àrees on hi ha interessos en joc, entre elles Afganistan.

Moratinos s'entrevistà ahir una hora amb el secretari d'Estat, Colin Powell, amb qui debaté la situació a l'Iraq i repassà l'estat de les relacions entre Estats Units i Espanya. «No hem entrat en detalls ni en els desplegaments ni a les compensacions», explicà Moratinos, el qual subratllà que «el que hi ha és un compromís general d'Espanya en la lluita contra el terrorisme i a les seves missions de pau que tenguin l'aval de l'ONU».

El nou cap de la diplomàcia espanyola, després del seu dinar amb Powell, qualificà la reunió amb el secretari d'Estat nord-americà d'«extremadament cordial, amistosa i enormement positiva». Així mateix manifestà que Powell li expressà «la decepció» d'Estats Units per la decisió espanyola de retirar el seu contingent militar destacat a l'Iraq.

Això no obstant, Moratinos assegurà que el missatge de Powell ha estat clar. Vol mirar al futur, vol treballar amb Espanya i vol treballar amb un aliat fidel que té una llarga tradició d'amistat i de relació privilegiada amb Estats Units». Per tant, afegí, «la tornada (de les tropes espanyoles) és una qüestió del passat, el que ham de mirar ara són aquells objectius que compartim ambdós països», entre els quals destacà «la lluita contra el terrorisme internacional».

El nou ministre espanyol subratllà que en aquest assumpte han coincidit que «és la prioritat màxima que tenen ambdós Governs» i que Estats Units i Espanya «lluitaran de manera conjunta i ferma per derrotar el terrorisme internacional». Per a Moratinos, aquest esforç ha d'anar junt «amb l'esforç per estabilitzar i democratitzar l'Iraq al paper polític, al paper econòmic i al paper humanitari».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris