nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Víctor García serà el cap conjunt de la Policia i la Guàrdia Civil

L'alt càrrec del PSE es perfilava com a delegat del Govern a Euskadi

El socialista Víctor García Hidalgo serà el màxim responsable del comandament unificat de la Guàrdia Civil i del Cos Nacional de Policia durant la pròxima legislatura, com anuncià ahir la vicepresidenta primera del Govern, María Teresa Fernández de la Vega. Fins al moment, García Hidalgo era membre de l'Executiva del PSE, encarregat dels temes de seguretat dels càrrecs públics. El nou càrrec creat pel PSOE no apareix a l'organigrama del Ministeri de l'Interior, que el B.O.E publicà ahir.

García Hidalgo nasqué el 16 de novembre de 1956 a Almendralejo. Està casat i té una filla. És llicenciat en Ciències Polítiques per la Universitat Complutense de Madrid i compta amb un Màster en Gestió de Recursos Humans per l'Institut Directius d'Empreses. Ocupà càrrecs a les Executivas d'Àlaba i Euskadi i al Comitè Nacional, i en l'actualitat és secretari de Llibertats Públiques i Desenvolupament Autonòmic de l'Executiva del Partit Socialista d'Euskadi.

García Hidalgo, que es perfilava com a delegat del Govern a Euskadi, ha estat també parlamentari basc per Àlaba, secretari general del Grup Parlamentari i portaveu suplent, així com portaveu d'Interior, Justícia i Administracions Públiques i Pressuposts i membre de la representació del PSOE en la Comissió Tècnica del Pacte per les Llibertats i contra el Terrorisme.

García Hidalgo fou vicepresident primer de les Juntes Generals d'Àlaba, secretari general del Tribunal Basc de Comptes Públics i director de Relacions amb l'Administració de Justícia del Govern basc, sent conseller José Ramón Recalde. També actuà com a representant del Govern central a la Junta de Seguretat del País Basc.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris