nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
18°

La cúpula de l'hospital de Sant Pau cau dins una sala d'urgències

Setze persones resultaren ferides i cinc varen patir atacs d'ansietat

Setze persones varen resultat ferides, dues d'elles greus, i cinc més varen patit atacs d'ansietat en desplomar-se ahir matí la cúpula de la sala d'espera del pavelló de Ginecologia de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona, fet que va provocar l'esbucament del terra d'aquesta sala en la seva part central i en va arrossegar algunes a la planta del soterrani.

El succeït va poder haver ocasionat una tragèdia de major envergadura si les cadires on estaven assegudes les víctimes no haguessin estat distribuïdes al voltant del perímetre de la sala, de forma circular, i si la cúpula no hagués caigut en dos temps, la qual cosa va donar oportunitat al personal sanitari de retirar els ferits abans que l'estructura del sòtil s'esbucàs totalment, va informar la consellera d'Interior, Montserrat Tura.

Els fets varen tenir lloc passades les 10.30 hores en una torre del pavelló de la Mercè de planta circular on s'estaven realitzant treballs de rehabilitació de la façana i de les humitats del sòtil i del depòsit d'aigua. En el moment de l'accident, cap treballador de l'empresa Sapic, encarregada dels treballs de restauració del conjunt arquitectònic modernista de Sant Pau, estava sobre la cúpula, que va cedir per causes que de moment es desconeixen.

A la sala d'espera afectada per l'esbucament es trobaven pacients d'urgències ginecològiques i familiars de dones que estaven sent ateses a la sala de parts, que estaven asseguts en les cadires situades a la vora de la paret i que, en la seva majoria, varen poder evitar caure al pis de baix.

No obstant això, algunes persones es varen veure arrossegades cap al soterrani, on hi ha una sala de reunions que mitja hora abans estava ocupada per alguns metges i infermers de l'àrea de ginecologia i que en el moment de l'accident era buida. Afortunadament, les persones que varen caure fins al soterrani ho varen fer sobre les escombraries, no davall, i el personal sanitari les va treure abans que es desplomàs tot el sòtil.

Montserrat Tura va qualificar l'accident com d'un fet «molt greu» i tant ella com el primer tinent de batle de Barcelona, Xavier Casas, varen assegurar que ambdues institucions han obert sengles expedients informatius per intentar aclarir els fets ocorreguts.

De moment es desconeixen les causes de l'accident, ja que l'empresa que estava realitzant les obres havia fet els estudis previs pertinents i havia assegurat que les obres no duien perill i que no era necessari desallotjar l'edifici mentre es realitzaven els treballs de rehabilitació. El servei d'urgències va atendre 21 persones.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris