cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
22°

Profanen la tomba i cremen el cos del GEO mort a Leganés

Uns desconeguts obriren el nínxol i destrossaren el cos de l'agent

86314

La Policia acordonà la zona del Cementeri Sud de Madrid on estava enterrat l'agent.

Uns desconeguts profanaren la passada matinada la tomba de l'agent del Grup Especial d'Operacions (GEO) de la Policia Francisco Javier Torronteras, mort en una explosió provocada a Leganés per terroristes islamistes suïcides, i després de traslladar el taüt, destrossaren el seu cos amb un picassó i el cremaren.

Fonts de la investigació explicaren que diversos desconeguts trencaren per una de les seves cantonades la làpida que cobreix el nínxol on reposaven les restes del subinspector del GEO, tragueren el taüt, i tornaren a col·locar-la.

Ajudant-se amb un carretó, pel que sembla d'obra, desplaçaren el taüt a més de mig quilòmetre, a una zona de nínxols buits, i s'acarnissaren amb el cadàver, que destrossaren amb un picassó i una pala, estris que els delinqüents deixaren al lloc abans de fugir i de calar foc amb gasolina al taüt i al cos.

A causa dels cops, alguns membres del cos del subinspector quedaren mutilats, entre ells la mà esquerra, que no ha pogut ser trobada, encara que els investigadors no descarten que hagi quedat carbonitzada pel foc. El cadàver del subinspector Torronteras fou profanat al cementeri Sud de Madrid, on fou enterrat el passat dia 4 després de l'explosió en un pis de Leganés en què moriren set terroristes islamistes.

Dos empleats del cementiri foren els que alertaren del fet en observar les flames, encara que ni ells ni altres testimonis pogueren veure els delinqüents que, tanmateix, deixaren al lloc el picassó i la pala utilitzats per perpetrar la seva acció.

Els autors de la profanació aprofitaren un lloc de fàcil fugida, ja que la zona està afectada per les obres de remodelació que es duen a terme al cementiri i en ella s'han col·locat unes tanques d'obra per les quals pot sortir sense problemes.

El descobriment del taüt cremat alarmà la Policia, que temé que els autors poguessin haver col·locat algun explosiu a l'interior del nínxol. Per això, hagueren d'utilitzar les microcàmeres dels artificiers de la Policia per comprovar que a l'interior no hi havia res.

La Confederació Espanyola de Policia (CEP), sindicat al qual estava afiliat el subinspector del GEO, exercirà l'acusació particular en aquest cas si s'obre un procediment judicial, indicaren fonts d'aquesta organització. L'Associació Víctimes del Terrorisme (AVT) demanà en un comunicat al Govern la «màxima contundència» amb aquest tipus d'accions.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris