cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

Camps i Valcárcel critiquen que una «decretada» aturi el Pla hidrològic

Els presidents de València i Múrcia es queixen de la manca de diàleg

Els presidents de la Generalitat valenciana i de la regió de Múrcia, Francisco Camps i Ramón Luis Valcárcel, respectivament, criticaren ahir que José Luis Rodríguez Zapatero hagi anunciat la derogació del transvasament de l'Ebre mitjançant una «decretada» i sense diàleg previ.

Camps i Valcárcel compartiren aquest diagnòstic en acabar la reunió que mantingueren durant prop d'una hora a Sant Vicent del Raspeig (Alacant), on analitzaren la situació creada després de la intenció del nou Govern socialista d'aturar el projecte del transvasament a les conques deficitàries en ambdues comunitats autònomes.

En una compareixença conjunta davant els mitjans de comunicació, els dos presidents recordaren que han enviat en les últimes hores sengles cartes a Rodríguez Zapatero per exigir-li reunions urgents per analitzar la situació hídrica i perquè els «escolti» abans de prendre una decisió definitiva.

A més, la reunió de Sant Vicent serví perquè Camps i Valcárcel acordassin promoure un acte a Múrcia que reunirà «totes» les comunitats de regants del País Valencià i de Múrcia i els representants dels grups empresarials del denominat Arc Mediterrani.

Camps subratllà que, a més a més del transvasament de l'Ebre, el pla inclou altres projectes «molt ambiciosos amb inversions multimilionàries» tant a Catalunya com a Aragó.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris