lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
21°

El PSOE creu que «ningú ha de sentir ira» davant d'un canvi polític

Els socialistes qualifiquen el present com «un moment històric»

Satisfacció absoluta en el PSOE en el dia en què recuperà el Govern després de vuit anys a l'oposició. La demostrà el seu portaveu parlamentari, Alfredo Pérez Rubalcaba durant el debat, en el qual assegurà que «ningú ha de sentir ira» per un canvi «absolutament normal», en clara al·lusió al PP. I ho feren també destacats dirigents socialistes després de la sessió, que arribaren a considerar el present «un moment històric». «El millor està per venir», els assegurà Rodríguez Zapatero en la seva darrera intervenció a la tribuna del seu debat d'investidura.

«Uns estaran més satisfets i d'altres s'estimarien més prorrogar la situació anterior, però ningú ha de sentir ira o prevenció davant d'un fet políticament normal», asseguràPérez Rubalcaba. El portaveu socialista recordà en diverses ocasions que l'alternança al Govern preserva les bases de la convivència democràtica. «Aquest és el nostre bé més preuat», afegí.

Rodríguez Zapatero recordà als seus diputats el que ja els havia demanat el dia de la formació del grup parlamentari, que siguin «els ulls del carrer». Zapatero declarà que és un orgull assumir la Presidència del Govern el mateix any en el qual el PSOE compleix 125 anys de vida, i sobretot després d'una participació tan alta en les eleccions del passat 14 de març. «Governaré per a tots, respectant l'interès general. I per als espanyols, el millor està per venir», sentencià el nou president del Govern.

Una vegada finalitzat el debat foren molts els dirigents socialistes que mostraren la seva satisfacció per tenir de nou un socialista al Palau de La Moncloa. La futura ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, assegurà que es tracta d'«un moment històric» i Jordi Sevilla es mostrà encantat que «els mecanismes democràtics funcionin». Pel president del partit, Manuel Chaves, Rodríguez Zapatero mostrà «tarannà», «serenitat», i «tranquil·litat» durant el debat. «Estic convençut que serà un gran president d'Espanya», sentencià.

La pròxima ministra de Foment, Magdalena Àlvarez, destacà que, una vegada que Zapatero ha estat investit com a president del Govern, la societat espanyola «avançarà cap a la democràcia» per «recuperar molt temps perdut». «Avui Espanya està d'enhorabona. És un dia bàsic i clau pel país», es congratulà.

La mateixa opinió mostrà el proper ministre d'Administracions Públiques, Jordi Sevilla, qui expressà la seva satisfacció pel resultat de la votació d'investidura que prova que els «mecanismes democràtics funcionen, per la qual cosa els demòcrates hem d'estar molt contents», assegurà.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris