cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
22°

Duran demana a Zapatero la reforma de la Constitució

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, reclamà a Rodríguez Zapatero que «doni una resposta positiva» en el Congrés a la proposta de reforma de l'Estatut que sorgeixi del Parlament de Catalunya.

Duran destacà que, en el seu afany d'aconseguir major autogovern per a Catalunya i d'«acomodar la realitat nacional» d'aquesta Comunitat a l'Estat, «es fa necessari canviar la Constitució». I advertí que els socialistes volen limitar la reforma de l'Estatut a «un maquillatge». El diputat avançà que el seu grup continuarà en la línia reivindicativa.

No obstant això, Duran volgué deixar clar que CiU no renega de la Constitució i que els nacionalistes catalans rebutgen que se'ls alliçoni sobre els seus «límits». Recalcà que no comparteix la «satanizació» que es fa de qui proposa la reforma. Duran i Lleida remarcà també que els nacionalistes defensen un «sentiment dominant a Catalunya», que consideren la seva «nació».

D'altra banda, el portaveu de CiU avisà el PSOE que la retirada de les tropes de l'Iraq no comportarà eliminar el «risc d'atemptats a Espanya», i li demanà que actuï amb «audàcia» per aconseguir un «nou escenari» amb la «necessària presència militar» per garantir la pau a la zona, però sota el mandat de les Nacions Unides.

Duran deixà clar que la intervenció militar a l'Iraq ha estat un «fracàs», ja que té lloc sense cobertura legal i sense suport de la ciutadania, però insistí en la idea que «no es pot deixar desemparada ara la població iraquiana». En aquest sentit, recalcà que l'«error greu» emprès per l'Executiu del PP en aquest assumpte permet al PSOE la capacitat d'exigir una major implicació de l'ONU en la crisi.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris