cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

Rajoy reprotxa la imprecisió de Zapatero i el Govern feble i inestable

El líder del PP garanteix al futur president el suport del seu partit contra el terrorisme

El líder del PP, Mariano Rajoy, reprotxà ahir al candidat del PSOE a la Presidència del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, que aposti per un «govern feble i inestable» i li demanà que precisi les seves idees sobre la lluita antiterrorista, la política exterior i el model territorial i institucional.

En la seva intervenció en el debat d'investidura, Rajoy lamentà també el «silenci» del líder socialista en matèria econòmica i la seva «preocupant manca de precisió» en assumptes com la política fiscal, les infraestructures o el Pla Hidrològic Nacional.

Així, Rajoy subratllà «motius per a la inquietud en matèria de lluita antiterrorista» per la postura que defensen partits coms IU, el PNB i ERC el suport del qual necessita Zapatero, i que o no assumeixen la Llei de partits, o «fan cas omís de les sentències dels tribunals i no les compleixen», o «volen pactar amb ETA i ho fan».

Per ser aquest un assumpte «tan sensible», Rajoy oferí el suport del seu partit «sense més condicions» que es respectin els principis continguts en el Pacte Antiterrorista firmat per PP-PSOE. Després de defensar la vigència de l'esperit, els objectius i els instruments del pacte i afirmar que aquest està obert a altres forces polítiques, Rajoy advertí que, «si el seu propòsit és desvirtuar-lo, sàpiga ja que per a això no podrà comptar amb nosaltres».

També acusà Zapatero d'utilitzar l'«ambigüitat» i «fórmules imprecises» per definir la seva actitud sobre la presència de tropes espanyoles a l'Iraq i subratllà que «si Nacions Unides no està més present (allà) és essencialment a falta de seguretat».

Després d'instar-lo que expliqui «d'una vegada per sempre» els seus plans per al retorn de les tropes i sota quines condicions podria mantenir-se la seva presència, Rajoy subratllà que no solament els espanyols, sinó també la comunitat internacional, esperen una resposta «clara i responsable».

En política internacional, el líder del PP també considerà una «greu irresponsabilitat» dels socialistes haver afirmat que la divisió de poder del tractat de Niça «no és indispensable» ja que «el que és bo per a Europa és bo per a Espanya». «Confiï que això no signifiqui un xec en blanc, una adhesió cega al que d'altres qualifiquin de bo per a Europa», afirmà Rajoy.

Quant a la reforma de la Constitució, Rajoy aconsellà que abans d'obrir aquest debat «pensi molt bé» si serà capaç de tancar-lo, i a més subratllà que els vots del PP «són imprescindibles per aconseguir el consens necessari» per a qualsevol reforma.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris