nubes rotas
  • Màx: 24°
  • Mín: 24°
24°

Els terroristes de Leganés amenaçaren el Govern entrant amb nous atemptats

El motiu que esgrimien eren les pretensions d'enviar més tropes a Afganistan

La cinta de vídeo localitzada al pis de la localitat madrilenya de Leganés en el qual s'immolaren set terroristes era l'anunci que continuarien els atemptats. El motiu que esgrimien era la informació relativa a les pretensions del futur Govern d'enviar més tropes a Afganistan.

La Comissaria general de Policia Científica aconseguí reconstruir el missatge, en el qual els terroristes, en nom de «les Companyies de la Mort i Ansar Al Qaeda», anunciaven la seva determinació de prosseguir els atemptats a Espanya «després de comprovar que la situació no ha canviat».

El detonador d'aquesta decisió són les informacions que apuntaven que el nou Govern socialista té intenció d'augmentar el contingent a Afganistan, encara que mantingui el seu compromís de retirar les tropes d'Iraq. Els terroristes asseguren que estan disposats a seguir «el camí de la beneïda Jihad i la resistència».

En cas de no complir les seves condicions, els terroristes amenacen de continuar les seves accions. «Us matarem en qualsevol lloc i en qualsevol moment. No hi ha diferències entre civils i militars», afegeixen, ja que hi ha innocents que «moren per milers a Afganistan i Iraq».

La Policia ha detingut tres marroquins més a la província de Màlaga, dos a la capital i un altre a Coín, per la seva presumpta relació amb la matança de Madrid. Els dos primers són Abdelghafour Abderrazzak i Mohamed El Barrouchi, arrestats a les 19.30 hores de dilluns, mentre que el de Coín fou detingut ahir. Els tres foren arrestats en el decurs d'una àmplia operació que encara continua oberta sota la supervisió del jutge de l'Audiència Nacional Juan del Olmo.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris