nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
18°

La renovació democràtica serà un dels eixos del discurs de Zapatero

El líder socialista defensarà també el consens en la lluita antiterrorista

El líder del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, desenvoluparà la seva intervenció en el debat d'investidura entorn de tres eixos: la renovació democràtica, la necessitat d'una economia forta i productiva que permeti avenços socials i el consens en política exterior i en la lluita contra el terrorisme.

Així ho avançà ahir el secretari d'Organització i portaveu del partit, José Blanco, en finalitzar la Comissió Executiva Federal del PSOE. Blanco assegurà que, en la seva intervenció, el candidat socialista formalitzarà els seus compromisos de Govern per als pròxims quatre anys i establirà les seves prioritats.

El diàleg i la participació amb els grups polítics, Comunitats Autònomes i agents socials i econòmics serà una de les premisses del seu Govern, segons Blanco, qui detallà a més que el líder del PSOE dirigirà fonamentalment el seu discurs en la sessió d'investidura dels dies 15 i 16 d'abril als ciutadans espanyols. Blanco apuntà que José Luis Rodríguez Zapatero serà elegit president del Govern en primera votació «a jutjar per la informació» de la qual disposa el grup parlamentari socialista, i indicà que el líder del PSOE posarà de manifest en el seu discurs d'investidura el que ha de ser el Parlament en el pròxima legislatura.

En aquest sentit, recordà el compromís programàtic del seu partit de convertir-ho en centre del debat polític, on «les idees tenguin importància» i on el diàleg sigui una prioritat. Blanco assegurà a més que Zapatero escoltarà les formacions polítiques amb representació parlamentària i debatrà amb totes des del respecte, una condició que mantindrà al llarg de tota la pròxima legislatura.

«Convid a totes les forces polítiques que escoltin el contingut del discurs de Rodríguez Zapatero» i que després fixin la seva posició a l'hora de votar la investidura del pròxim president del Govern. Segons aclarà, el discurs del secretari general del PSOE respondrà al contingut del programa socialista de les passades eleccions, en el que altres forces polítiques troben resposta a algunes de les seves peticions, com les reformes estatutàries, que es duran a terme sempre sota el límit de la Constitució.

El futur president del Govern, Rodríguez Zapatero serà, segons manifestà Blanco, respectuós amb tots els grups, amb els quals el PSOE ha arribat a acords per facilitar la investidura, però sempre tenint en compte i com a base el programa socialista amb què concorregueren a les eleccions el 14 de març. El secretari d'Organització i portaveu del PSOE assenyalà a més que la intenció de Rodríguez Zapatero és fer del pròxim Executiu socialista un Govern amb «solvència i sensibilitat social».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris