cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

L'11-M també es finançà amb robatoris a bancs i fraus en caixers de França

Un vehicle carregat amb doblers en efectiu desaparegué a començaments de març


La cèl·lula terrorista responsable dels atemptats terroristes de l'11-M no només es finançà amb les operacions de narcotràfic que realitzà a Palma i a Eivissa un dels seus caps, Jamal Ahmidan, conegut com el Xinès. Fonts europees de la investigació esmentades ahir pel diari britànic Daily Telegraph revelaren que també rebé doblers d'un grup que actuava a França i que cometia robatoris a bancs i sofisticats fraus en caixers automàtics al país gal. Aquestes fonts subratllaren que un grup que operava a França envià centenars de milers d'euros a la cèl·lula espanyola, composta principalment per ciutadans marroquins, fet que «suggereix que els atemptats d'Al Qaeda foren el resultat d'un pla internacional».

La setmana passada, la Policia francesa arrestà Mustapha Bauchi, veterà marroquí dels camps d'entrenament d'Al Qaeda a l'Afganistan, conegut per les seves habilitats en electrònica, que li permeteren falsificar targetes de crèdit amb la informació reunida a través de microcàmeres situades en caixers automàtics. La banda de Bauchi, a més de clonar targetes, dugué a terme diversos robatoris de bancs a França i el seu germà Hassan, que també estava entre els sis sospitosos de pertànyer a Al Qaeda arrestats a París, era guàrdia de seguretat en un banc. De fet, un carregament d'efectiu que suposadament estava vigilant desaparegué a principis de març després que el vehicle fos retingut per sis homes.

«Hi ha gent entrenada a Afganistan que actuen com a líders de la xarxa, efectuant diferents tasques en diversos països, incloent-hi obtenir fons a França», assenyalà un oficial al diari anglès, qui destacà que aquests plans descoberts a Europa demostren clarament el funcionament de la xarxa. El Grup Islamista de Combatents Marroquins (GICM), suposat responsable dels atemptats de l'11 de març a Madrid, no forma part de la llista europea de persones, grups i entitats terroristes que operen a escala internacional, malgrat que ja se l'havia relacionat amb els atemptats perpetrats a Casablanca el maig del 2003.

La possibilitat de vincles entre la cèl·lula presumptament lligada al Grup Islàmic de Combatents Marroquins, desarticulada la setmana passada a França, i els atemptats de Madrid no està confirmada «de moment», però tampoc no pot excloure's del tot, assegurà el director de la Unitat de Coordinació de la Lluita Antiterrorista (UCLAT), Gilles Leclair, qui declarà que «no es pot confirmar de moment», però tampoc no es pot «excloure completament». Leclair precisà que es tracta d'una espècie de «nebulosa» i que la instrucció acaba de començar, però indicà que els detinguts eren «molt actius» dins els cercles del Grup Islàmic de Combatents Marroquins.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris