nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
20°

El PSOE decidirà avui els punts centrals del discurs d'investidura

Jiménez avisa el PSC que «ningú diu a Zapatero com ha de governar»

La Comissió Executiva Federal del PSOE es reunirà avui per fixar les línies bàsiques del discurs d'investidura com a president del Govern de José Luis Rodríguez Zapatero, previst per als pròxims dies 15 i 16. La direcció del PSOE perfilarà els punts centrals de la intervenció del seu secretari general davant del ple del Congrés, en la qual s'exposaran els principals compromisos electorals que portaren al triomf de Zapatero en els comicis del 14 de març.

Del contingut del discurs del futur president del Govern en dependran els possibles suports que demani d'altres grups parlamentaris per ser elegit en primera votació, que requereix la majoria absoluta. Diverses formacions nacionalistes (ERC, PNB, CC i BNG) han condicionat el seu suport a la investidura al compromís del candidat respecte de diversos assumptes d'índole autonòmica.

La secretària d'Internacional del PSOE, Trinidad Jiménez, afirmà ahir que al candidat a la presidència del Govern «ningú no li indica com ha de governar, ningú». Així es referia a alguns dels canvis i demandes que Pasqual Maragall ha plantejat al pròxim Executiu espanyol.

La dirigent socialista precisà que «ningú no està intentant» dir a Zapatero com ha de governar, i «que pensar que algú pot marcar» al líder socialista «la seva forma de governar és desconèixer per complet la seva personalitat».

Pel que fa al plantejament de Maragall de reforma de l'Estatut català sense observar la Constitució com a límit, Jiménez assegurà desconèixer la literalitat de les declaracions del president de la Generalitat, encara que subratllà que «que qualsevol reforma estatutària ha de fer-se dins del marc de la Constitució».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris