nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
16°

«El Xinès» i tres terroristes més de l'11-M participaren a l'atemptat de l'AVE

La Policia cerca dues persones, una de les quals alertà els companys de Leganés

85962

La Policia Científica continua treballant entre les runes del pis de Leganés en què s'immolaren els terroristes.

Les forces de seguretat creuen que Jamal Ahmidam, àlies «El Xinès», Abdennabi Kounjaa, àlies «Abdallah», i els germans Mohamed i Rachid Oulad participaren en l'intent d'atemptat contra la línia de l'AVE Madrid-Sevilla. La Policia cerca ara un home que deixà el pis de Leganés entorn de les 17.30 hores de dissabte, i que alertà els terroristes de la presència de les forces de seguretat, així com un altre col·laborador.

A l'atemptat contra l'AVE s'utilitzar un Wolkswagen Golf per traslladar l'explosiu. Aquest cotxe té un maleter capaç de transportar 205 quilos. Els investigadors calculen que s'han utilitzat més de 170 quilos de Goma-2 Eco. D'aquests, al voltant de 130 són els que s'utilitzaren en els atemptats de l'11-M. Uns vint més a Leganés. Entre dos i tres compondrien el cinturó d'explosius que no explotà i els altres deu es quedaren a la bossa que es col·locà en la via de l'AVE.

«El Xinès», «Abdallah» i els germans Oulad són presumptament qui col·locaren la bomba en la línia de l'AVE i, segons fonts de la investigació, coneixien la zona. Els dos primers ja han estat identificats com dos dels sis terroristes que s'immolaren a Leganés. Dels germans Oulad es desconeix si moriren en aquesta explosió o es troben fugits. Són precisament dos els terroristes cercats.

Un d'ells deixà el pis de Leganés al voltant de les 17.30 hores de dissabte, mitja hora abans del tiroteig amb les forces de seguretat. Sortí per baixar el fems, veié els agents de paisà i cridà per alertar els seus companys mentre fugia.

Quan es feren públiques les identitats dels terroristes, aquests decidiren mantenir-se junts. En principi, les forces de seguretat creuen que eren sis els terroristes que eren al pis. Fins al moment s'ha identificat quatre d'ells, però se suposa que són sis perquè s'han trobat entre les runes del pis onze peus. Ahir es trobà un cos descapitat, però encara no s'ha pogut confirmar que el cap trobat dilluns li correspongui. Si no fos així serien set els terroristes morts.

A la casa s'han trobat diversos cinturons d'explosius, però la seva confecció no és la que usen els terroristes suïcides a Israel. Els de Leganés, utilitzaren peces de vestir per subjectar l'explosiu aferrat als seus cossos. El repartiment de les restes mortals ha portat la Científica a pensar que els terroristes se situaren en cercle, deixant al centre la càrrega més important. A les restes de l'immoble, les forces de seguretat també han trobat tres metralletes, dues d'elles de fabricació anglesa de la marca Sterling, i una tercera txeca de marca Czeh. Totes elles podrien haver estat adquirides al mercat negre dels Balcans, a traficants d'armes o a terroristes islàmics desplaçats a aquesta zona.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris