lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
25°

Zapatero enllesteix el seu Govern amb un gabinet que manté la paritat

L'equip ministerial estarà format per 16 carteres, vuit en mans d'homes i vuit de dones


Des de la seva inesperada victòria a les urnes en els comicis generals del 14 de març passat, Rodríguez Zapatero ha anant anunciant el nomenament d'alguns llocs clau del nou gabinet. Amb els d'Elena Salgado com a ministra de Sanitat i Elena Espinosa a Agricultura i Pesca es tanca la llista dels 16 ministres, vuit homes i vuit dones, que formaran part del futur Govern espanyol.

L'excomissari d'Assumptes Econòmics i Monetaris de la Unió Europea, Pedro Solbes, de 61 anys, serà un dels dos vicepresidents de l'Executiu i ocuparà també el Ministeri d'Economia i Finances. L'exenviat especial de la UE per al Pròxim Orient, Miguel Àngel Moratinos, de 53 anys, estarà al front del Ministeri d'Afers Estrangers i el president de la comunitat autònoma de Castella la Manxa des de fa més de 20 anys, considerat un dels barons del PSOE, José Bono, de 53, serà el titular del Ministeri de Defensa.

El jutge José Antonio Alonso podria convertir-se en ministre de Seguretat (abans ministeri de l'Interior), mentre que el portaveu sortint del grup parlamentari socialista, Jesús Caldera, va confirmar que «probablement» serà ministre de treball i Afers Socials. El secretari general del Partit dels Socialistes Catalans (PSC), José Montilla, acceptà la proposta de Zapatero de convertir-se en ministre d'Indústria, Comerç i Turisme.

El diputat canari Juan Fernando López Aguilar serà el pròxim ministre de Justícia i l'exresponsable d'Assumptes Econòmics del PSOE, Jordi Sevilla, serà el futur ministre d'Administracions Públiques. Entre les dones figura María Teresa Fernández de la Vega, de 54 anys, doctora en Dret i exsecretària d'Estat de Justícia (1994-96), que ocuparà el càrrec «polític» de vicepresidenta i ministra de la Presidència.

Carmen Calvo, exsecretària de Cultura del govern regional d'Andalusia, i María Jesús Sansegundo, professora d'economia i vicerectora de la Universitat Carlos III de Madrid, són esmentades com a futures ministres de Cultura i d'Educació, carteres que fins ara funcionaven juntes. La secretària de Medi ambient del PSOE, Cristina Narbona, ocuparà el ministeri corresponent, mentre que la responsable de Desenvolupament del govern regional d'Extremadura, María Antonia Trujillo, estaria al front del nou Ministeri d'Habitatge.

L'exresponsable d'Economia i Finances del govern andalús, Magdalena Àlvarez, podria ocupar la cartera d'Infraestructures (abans ministeri de Foment). La llista es completa amb l'orensana Elena Salgado, de 55 anys, enginyera industrial i economista, que serà ministra de Sanitat i amb Elena Espinosa, també ourensana, de 44 anys d'edat, estarà al Ministeri d'Agricultura i Pesca.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris