muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
14°

Zaplana creu que els catalans són contraris al lema de la manifestació

Carod diu que a la concentració «hi eren els que han estat sempre»

Les reaccions a la manifestacions contra la treva a Barcelona no es feren esperar. Així, des del Govern central, el ministre Portaveu, Eduardo Zaplana, afirmà que la societat catalana comparteix més la visió del PP que la dels convocants de la manifestació.

Zaplana assegurà que que si els catalans haguessin estat més d'acord amb el lema elegit, la concentració hauria satisfet les expectatives de les forces polítiques que van participar-hi. «Sembla que les expectatives dels convocants eren més àmplies i no s'han vist satifetes», afegí.

«Sembla que la societat catalana va participar més ahir de l'opinió del PP que dels convocants», declarà el ministre que, després, matisà les seves paraules perquè quedés clar que no havia volgut dir que el conjunt de la societat catalana està d'acord amb la posició del PP, sinó que «participava, igual que el PP, de no estar d'acord amb el lema de la convocatòria».

Per contra, el secretari general d'ERC i cap de llista per Barcelona, Josep Lluís Carod-Rovira, considerà que en la concentració hi «havia tots els partits que han estat, estan i estaran sempre contra ETA», i precisà que si el PP no hi va participar «deu ser perquè el que més li preocupa és tenir uns bons resultats electorals».

Segons Carod, «el poble de Catalunya demostrà el seu rebuig a ETA de la mateixa forma que està a favor de la democràcia, de la llibertat, de l'autogovern i de la solidaritat entre els pobles de l'Estat», i afegí que «hi vàrem ser els mateixos que sempre sortim cada vegada que ETA comet un atemptat a Catalunya i on sigui, i per tant, que no busqui el PP pretexts per desvincular-se del que és una estratègia democràtica i unitària».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris