algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
16°

Comença una campanya electoral marcada una vegada més per ETA

Rajoy fa l'aferrada de cartells a Santiago i Zapatero, a Madrid

Avui a les 00.00 hores començà oficialment la campanya electoral per als comicis generals del proper 14 de mar, que ha vingut precedida d'una llarga i dura precampanya, marcada per la reunió de Carod-Rovira amb ETA i la treva parcial de l'organització terrorista a Catalunya. El candidat del Partit Popular, Mariano Rajoy, obrí la seva campanya a Santiago, i el socialista José Luis Rodriguez Zapatero ho féu a Madrid.

Així, el PP obrí amb la tradicional aferrada de cartells la campanya a la plaça de l'Obradoiro de Santiago de Compostel·la. Rajoy realitzà durant tota la jornada d'ahir un viatge incansable en el qual va visitar Lleó, Ponferrada i Lugo abans d'arribar a Santiago. El líder del PP va mostrar el seu compromís amb Galícia, on va voler donar «el primer pas» del tour electoral, «per arribar a La Moncloa».

Sota el lema «Junts anam a més», Rajoy visitarà gairebé tots els racons d'Espanya. El candidat del PP enviarà en els pròxims dies una carta als espanyols per deixar «per escrit» el seu compromís de continuar treballant «pel benestar i el progrés de tots». En aquesta carta es destaca la «capacitat de diàleg» del líder dels populars per garantir «un país solidari i cohesionat» en el qual no hi hagi discriminacions entre autonomies.

Del seu costat, el PSOE donà ahir el tret de sortida a la campanya electoral, durant la qual el candidat del PSOE es dedicarà a demanar a «tota» l'esquerra i al centre el seu vot per acabar amb el Govern del PP, «el més de dretes des de la Transició», segons el líder socialista. «El meu Govern serà de gir al centre i a l'esquerra i hi ha una majoria per al canvi», assegurà. El PSOE, que inicià la tradicional aferrada de cartells a les 00.00 hores, al Palau Municipal de Congressos de Madrid, on Zapatero fou elegit al seu càrrec fa quatre anys, està convençut que hi «haurà canvi amb modernització» després del 14-M.

Zapatero digué que la campanya dels socialistes estarà dirigida fonamentalment per demanar suports tant a «tota» l'esquerra com a l'espectre ideològic de centre, per canviar un Executiu que segons ell ha estat el més de dretes i conservador que hi ha hagut a Espanya des de la Transició. El líder del PSOE afirmà que, si guanya, sabrà «administrar» aquesta majoria de posicionaments ideològics.

Mentrestant, el coordinador general d'IU, Gaspar Llamazares, demanà ahir que la crítica social al Govern del PP dels últims mesos es tradueixi «en vots lliures i no útils». Així, assenyalà que el 'vot útil' és «el segrest de la democràcia, de la llibertat d'opinió i de vot», pel que va demanar als electors votar «en llibertat». El candidat a la Presidència assenyalà que durant la campanya defensarà «amb ungles i dents» la identitat d'IU, que inicià la campanya electoral amb una festa a la madrilenya sala Copérnico.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris