nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

L'Audiència obliga Correus a fer fixes 12.000 interins a tot l'Estat

Afecta els empleats amb contractes per vacant de més de tres mesos

La Sala Social de l'Audiència Nacional ha dictat una sentència que obliga Correus a convertir en fixos els empleats que mantenguin contractes d'interinitat per vacant per un temps superior a tres mesos, informà ahir la Unió Sindical Obrera (USO), que estima que la mesura afecta 12.000 treballadors a tota Espanya.

Segons la sentència emesa per l'Audiència el passat dia 5, aquests empleats queden a més exempts de realitzar les proves selectives convocades per l'operador postal públic per proveir places de personal laboral fix. Correus és una de les empreses amb major nombre de treballadors d'Espanya, amb una plantilla de 63.186 empleats, dels quals 41.253 són funcionaris i els 21.933 restants personal laboral, segons dades de l'empresa de 2002, els últims disponibles.

La sentència de l'Audiència és conseqüència de la demanda promoguda per USO contra Correus a fi que reconegués com fix de plantilla tot el personal laboral amb contractes d'interinitat per vacant de més de tres mesos en les seves diferents modalitats, en compliment del Reial Decret de 18 de desembre de 1978 que desenvolupa l'article 15 de l'Estatut dels Treballadors.

El sindicat defensa que, en virtut d'aquesta normativa, un contracte d'interinitat d'una durada superior a tres mesos ha de convertir-se en fix, amb l'única excepció dels treballadors eventuals de l'Administració general de l'Estat.

Això no obstant, USO considera que Correos no forma part de la Administració des que el juny de 2001 es va convertir en societat anònima «de caràcter mercantil i privat». En aquest sentit, la sentència argumenta que en virtut de la llei per la qual Correus es va convertir en societat anònima, l'operador ha de regir-se pel dret laboral per abordar la contractació de tot el personal que necessiti.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris