nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
12°

Aznar condecora els militars de Perejil tot i la crisi amb el Marroc

L'oposició creu que s'hauria d'haver suspès per la declaració de Trillo

El president del Govern espanyol, José María Aznar, imposà ahir al Comandament d'Operacions Especials, amb seu a Rabassa (Alacant), en un acte privat al qual no tingueren accés els mitjans de comunicació, la Creu del Mèrit Militar amb distintiu vermell a 63 soldats de l'Exèrcit de Terra que participaren en l'operació Romeo-Sierra, nom amb el qual es batejà el 17 de juliol del 2002 la intervenció a l'illot de Perejil. La ministra d'Exteriors, Ana Palacio, no volgué fer comentaris sobre la celebració, després de les recents declaracions del ministre Trillo sobre la presa de l'illot. El PSOE creu que l'Executiu s'hauria hagut de plantejar no tirar endavant l'acte, sobretot després de les paraules del ministre de Defensa i del terratrèmol al Marroc, com apuntà IU.

Els mitjans de comunicació no tingueren accés al lliurament de condecoracions. Consistí en una «parada militar», en la qual el president del Govern passà revista als prop de 600 soldats formats del MOE. Posteriorment s'homenatjaren els soldats morts i es féu una desfilada. En finalitzar, José María Aznar, acompanyat pel ministre de Defensa, Federico Trillo-Figueroa, saludà els caps de cada unitat. Hi foren presents, entre altres autoritats militars, el general en cap del MOE, Alfredo Cardona. En acabar la desfilada militar, el president, acompanyat per les diferents autoritats militars i civils, procedí a la condecoració dels 63 soldats de l'Exèrcit de Terra i de dos de pertanyents als Cossos Comuns, en un acte privat amb altes mesures de seguretat.

L'oposició va mostrar el seu rebuig a la celebració d'aquest acte. El coordinador del programa electoral del PSOE, Jesús Caldera, recordava ahir que l'Executiu s'hauria d'haver replantejat fer aquest lliurament de medalles per evitar problemes amb el Marroc després de la polèmica protagonitzada per Trillo.

El coordinador general d'IU, Gaspar Llamazares, afirmà ahir que «és ridícul i vergonyós» condecorar les tropes espanyoles que ocuparen l'illot, «just quan acaba d'ocórrer un terratrèmol al Marroc». Llamazares va dir que «és negatiu que ara s'accentuïn les distàncies».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris