nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

El CGPJ obre una investigació per l'alliberament de tres etarres

Per una «distracció» no es prorrogà el termini de presó provisional

El Servei d'Inspecció del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha obert una informació prèvia per conèixer l'entitat dels fets ocorreguts en relació amb la posada en llibertat de tres presumptes etarres en no prorrogar, suposadament, el termini de presó provisional.

Fonts del CGPJ explicaren que es tracta de determinar el que succeí i veure si procedeix l'obertura de diligències informatives per investigar-ho. Segons publicava ahir el diari La Razón, el jutge de l'Audiència Nacional Guillermo Ruiz Polanco decretà dilluns la posada en llibertat provisional dels presumptes etarres Ibai Ayensa Laborda i Mikel Soto Nolasco, ja que havien transcorregut dos anys des de la seva detenció i no havia estat decretada la pròrroga d'empresonament.

A més, segons indicaren fonts de la investigació, també ahir sortí el presumpte etarra Arturo Fernández Garcés pels mateixos motius. Fonts del diari admeteren que s'havia produït una «distracció» en no advertir que, per un canvi en la Llei, el termini de dos anys de presó provisional era a punt de vèncer.

El problema ve derivat d'un canvi introduït a l'última reforma de la Llei d'enjudiciament criminal, que estableix que la presó provisional ha de començar a comptar des del dia de la detenció, no des del dia de l'ingrés a la presó. Els presumptes membres d'ETA foren detinguts el 21 de febrer de 2002 i no foren tancats fins quatre dies més tard. Ahir foren cridats a declarar pel jutge pensant que encara no s'havia complert el termini, però la defensa al·legà que la convocatòria es realitzava dos dies després que vencés i sol·licità la immediata posada en llibertat dels acusats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris