nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Aznar anuncia una nova dotació de 3.000 milions al fons de reserva

Recorda que fa 8 anys la Seguretat Social tenia un dèficit de 3.000 milions

El president del Govern espanyol, José María Aznar, anuncià ahir que el Consell de Ministres del pròxim divendres aprovarà una nova dotació de 3.000 milions d'euros al fons de reserva de la Seguretat Social. El cap de l'Executiu féu aquest anunci en la clausura de la II sessió plenària de les cambres de Comerç de Castella i Lleó, en la qual subratllà que amb aquesta nova aportació, el fons de reserva de la Seguretat Social ascendirà a 15.000 milions d'euros (2,5 bilions de pessetes), fet que representarà el 2 per cent de la riquesa estatal.

Aznar recordà «amb sobrietat castellana» que fa vuit anys, quan va arribar a la Presidència del Govern, la Seguretat Social arrossegava un dèficit de 3.000 milions d'euros, i afegí que el Consell de Ministres de divendres aprovarà també el decret que regularà les garanties i el funcionament del fons perquè els seus beneficis siguin duradors». Segons ell, es tracta d'una bona notícia per als pensionistes actuals i «una garantia addicional per a tots els ciutadans que avui treballen i que aspiren legítimament a cobrar una pensió en el futur».

Per això, demanà als pensionistes actuals i futurs que «reflexionin sobre aquesta situació i pensin qui garanteix les pensions i qui les posa en risc» i remarcà que el sanejament actual de l'economia espanyola respon al compromís amb la millora del benestar que va fer en arribar al Govern. Es mostrà confiat que, si es manté l'esforç d'aquests anys, Espanya assolirà el nivell dels països més avançats d'Europa, però advertí que per a això cal «no trencar els equilibris» actuals plasmats en la Constitució.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris