nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Maragall demana als catalans que mostrin el seu rebuig a la treva d'ETA

El president de la Generalitat presidí la presa de possessió dels nous consellers

76002

Maragall posà amb Bargalló, nou conseller en cap i amb Cid.

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, convidà ahir els catalans a expressar la seva solidaritat amb la resta d'espanyols i el seu «menyspreu» cap a ETA, i demanà als partits, referint-se de manera explícita al PP, afegir-s'hi. El cap de Govern subratllà que l'únic diàleg possible amb la banda terrorista implica el «com i quan lliuren les armes».

Maragall s'expressà així en la presa de possessió del nou conseller en cap, Josep Bargalló, i de la successora d'aquest a Ensenyament, Marta Cid, tots dos d'ERC. En un acte al qual no assistí Josep Lluís Carod-Rovira -reunit amb la permanent d'ERC- també demanà que abans de Setmana Santa el Parlament pugui estudiar la llei que reguli la figura del conseller en cap.

Com la resta de consellers d'ERC per desembre, Bargalló -sense corbata- i Cid prometeren els seus càrrecs davant gairebé la totalitat de l'Executiu català -hi faltava el responsable d'Agricultura i el d'Indústria arribà tard- sense esmentar la Constitució. Es limitaren a dir que compliran amb fidelitat les seves funcions d'acord amb la Llei i amb lleialtat al president de la Generalitat.

Maragall inicià el seu discurs referint-se a la «successió d'esdeveniments» que ha derivat en la designació de Bargalló, en qui diposita la seva «confiança absoluta» perquè segons digué «conec la seva capacitat de gestió». «No hem escollit nosaltres la successió d'esdeveniments», afirmà Maragall respecte de la crisi de Govern originada pels contactes de Carod-Rovira amb ETA. I assegurà que, tot i això, «l'Executiu no hi ha sortit perdent: hi ha més solidesa i confiança avui».

«Tots els ciutadans de Catalunya, inclosos els qui defensen un independentisme pacífic i democràtic i els ciutadans que estan a favor de la governació del PP, tots hem d'expressar la nostra solidaritat amb els pobles d'Espanya», subratllà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris