algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Ibarretxe creu que als líders del PSOE els ha faltat «coratge» per combatre l'«autoritarisme» del PP

El lehendakari, Juan José Ibarretxe, considerà ahir que el Partit Socialista té uns «líders sense valentia», als quals els «ha faltat coratge» per enfrontar-se a la «política autoritària» del PP en els últims anys, i han estat «permanentment a remolc» d'aquest partit a Euskadi.

Per això, conclogué que l'«única oposició ferma, democràtica i amb projectes que avui es fa a l'Estat espanyol a l'autoritarisme del PP», és la que exerceix el Grup basc al Parlament de Madrid i «el Govern basc i el lehendakari a Euskadi». «Som l'autèntica oposició que ha tingut el PP», va afegir.

Ibarretxe intervengué ahir, al costat del president del PNB, Josu Jon Imaz, en un míting de presentació dels candidats de la formació abertzale a les pròximes eleccions. També prengueren la paraula els caps de llista al Congrés per Guipúscoa, Àlaba i Biscaia, José Ramón Beloki, Emilio Olabarria i Pedro Azpiazu, respectivament.

A l'acte hi assistiren el diputat general de Guipúscoa, Joxe Joan González de Txabarri, i el parlamentari Joseba Egibar, a més de presidents del PNB dels diferents territoris històrics.

El lehendakari qüestionà que el Partit Socialista acusi ara el PP d'utilitzar les víctimes d'ETA «al seu favor».

«Per a aquest viatge feien falta aquelles alforges, ara es donen compte que el PP ha estat fent totes aquelles coses, quan el PP porta temps i temps pixant fora de l'orinal permanent, insultant a tots, utilitzant-ho tot?», preguntà.

Per la seva part, Josu Jon Imaz considerà «molt greu» i «repugnant» que Major Oreja afirmàs que ETA no menteix. Li preguntà si «dirà a la «cara que ETA no menteix als empresaris bascos quan la banda armada els amenaça» i extorsiona dient que explota aquest país», als ertzaines quan els anomena «zipaios».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris