algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El ministre va dimitir pel cas del Yak-42, però Aznar li ho impedí

El ministre de Defensa, Federico Trillo, assegurà ahir, en una entrevista publicada pel Llevant-EMV diari, que presentà la seva dimissió després de l'accident del Yak 42, però que el president del Govern, José María Aznar, li féu veure que aquesta possibilitat «era fugir i eludir la responsabilitat» pel succeït. En relació amb la invasió d'Iraq, va afirmà que el Govern d'Espanya ha estat sempre, incloent els de Felipe González, en directa execució de les resolucions i del mandat de seguretat de les Nacions Unides.

El ministre de Defensa, Federicho Trillo, revelà en una entrevista que la dimissió que s'ha demanat reitaradamente des de l'oposició després de l'accident del Yakvolev 42 en el qual moriren 62 militars espanyols, en realitat va ser presentada. Concretament, la nit del funeral per les víctimes.

Tanmateix, el titular de Defensa explicà que el president del Govern li féu comprendre que això era «fugir i eludir la responsabilitat d'esbrinar l'ocorregut». «I la meva responsabilitat consistia a investigar, ajudar per tots els mitjans al nostre abast a pal·liar el dolor de les famílies i explicar-ho al Parlament. I això fem, encara que alguns no ho vulguin acceptar», subratllà.

Trillo assegurà que el Govern ha donat tot el que és a la seva mà per pal·liar el mal a les famílies, concendint en un termini record d'un mes una pensió extraordinària de per vida del 200 per cent i addicionalment la d'orfandat. A més digué que «ningú pot pretendre que un error dels pilots, que és la causa més freqüent dels accidents aeris i en aquest cas també amb tota probabilitat, sigui imputable a un ministre o a un altre, perquè l'accident s'hauria produït encara que jo no hagués estat ministre».

El ministre parlà també sobre altres qüestions,i digué que tornaria donar suport a la invasió d'Iraq.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris