algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Bargalló assegura que el nomenament com a conseller en cap és «definitiu»

Afirma que Carod-Rovira «té la intenció de tornar al Govern català com a president»

66168

Bargalló visità ahir la localitat gironina de Salt.

El nou conseller en cap, Josep Bargalló, assegurà ahir que el seu càrrec al Govern català és «per a tota la legislatura» i «no és provisional». Bargalló, que prendrà possessió del càrrec demà, afirmà que el nomenament de conseller en cap és «definitiu».

Bargalló, que féu aquestes declaracions en inaugurar la Jornada «Fem de Sant Adrià una ciutat educadora» al centre de cultura de Sant Adrià del Besós, assenyalà que el secretari general d'ERC, Josep Lluís Carod-Rovira, «té la intenció de tornar al Govern català com a president si ERC guanya els comicis autonòmics de 2007».

En aquest sentit, assenyalà que «mentre això no sigui així, per a ERC el nomenament de conseller en cap és definitiu» i recordà que el portaveu d'ERC, Joan Ridao, «matisà les seves paraules» després que aquest deixàs la porta oberta perquè Carod tornàs al Govern durant aquesta legislatura.

Bargalló, que ahir migdia visità la localitat de Salt (Girona), on explicarà les línies d'actuació de la Conselleria d'Ensenyament, insistí en el fet que Carod, com a secretari general d'ERC, «té el dret de tornar al Govern català quan el partit vulgui per ser candidat a la Presidència de la Generalitat en futurs esdeveniments electorals».

El nou conseller en cap, qui assegurà que assumeix el càrrec amb el mateix «entusiame i il·lusió» que quan ho féu al capdavant de la Conselleria d'Ensenyament, explicà que s'encarregarà de «coordinar l'obra de govern» i que aquesta sigui transversal i es vegi dins del territori.

Bargalló, que serà responsable directe de polítiques de joventut i dona, assenyalà que preveu «tenir part del reconeixement» que assegurà haver tingut «en aquests dos mesos que he estat al capdavant de la Conselleria».

El nou conseller en cap de la Generalitat negà que hi hagi hagut una crisi interna «entre els partits que conformen el tripartit» i advertí que hi ha hagut voluntats externes perquè el Govern català es trenqui».

Encara així, Bargalló, qui lamentà «profundament» que el Govern del PP «no entengui les regles de la democràcia», assenyalà que «cada vegada que des de fora del Govern català, ja sigui des de l'oposició a Catalunya o de Madrid, hi ha una pressió perquè el Govern es trenqui» el tripartit «queda més fort».

Respecte a la possibilitat que ERC hagi sortit reforçada de la crisi, Bargalló advertí que ERC ha fet «el que havia de fer» i «ha donat mostres d'alta responsabilitat política». «Tothom pot fer les lectures que vulgui i en campanya electoral hi ha gent que és capaç de dir coses que després o abans no diria mai», assenyalà. Bargalló afegí que ERC «com a partit progressista que és, sap que l'important no són les persones, sinó les polítiques».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris