algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
14°

Maragall subratlla que el PSC és diferent al PSOE al pla jurídic

El president de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall, insistí ahir que el PSC és un partit «jurídicament» diferent al PSOE, com ho demostra que és al registre de partits de forma independent, així com en els informes que presenten al Tribunal de Comptes. «Jurídicament som un partit, ho hem estat sempre», digué Maragall, que dugué a terme una roda de premsa.

Així, manifestà que el president del Govern, José María Aznar, estarà informat d'aquesta diferència entre el PSC i el PSOE «suposant que llegeixi els diaris». Si bé és cert que hi ha «un acord de participació al Congrés federal del PSOE, el Comitè federal i l'Executiva federal i, a més, aquest acord s'ha complert escrupolosament», assenyalà.

D'altra banda, Maragall es distancià del pla Ibarretxe, en assegurar que «aquest parteix de la base que els mecanismes que ens han donat els estatuts són insuficients i que s'ha d'anar a una modificació». En canvi, als seus plans per a la reforma de l'Estatut no hi ha res fora del que es pot canviar segons el marc jurídic existent. «Probablement el pla Ibarretxe ha sortit», digué.

El president preveu que aquesta reforma de l'Estatut tirarà endavant si el PP no aconsegueix el 14-M la majoria absoluta, ja que el secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, li ha mostrat la seva disposició a donar suport al text que surti del Parlament català, i és previsible que tindrà en el Congrés el suport dels altres nacionalistes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris