algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
16°

Bargalló serà el nou conseller en cap i Marta Cid durà l'Ensenyança

Maragall ha reafirmat la confiança entre els socis del Govern català

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, comparegué ahir al Palau de la Generalitat per anunciar formalment el nomenament de Josep Bargalló com a nou conseller en cap i conseller de Presidència, departament que no tenia aquest càrrec en la distribució de poder en el pacte tripartit. Maragall reafirmà la confiança entre els socis del Govern després de superar una «prova difícil» i argumentà els nomenaments en la «voluntat de tornar al Govern la màxima normalitat i totes les garanties de bon funcionament».

En presència de Bargalló i del conseller de Relacions Institucionals i Participació, Maragall anuncià, així mateix, el nomenament de Marta Cid com a consellera d'Ensenyament, amb la garantia que Bargalló, en qualitat de responsable de la coordinació interdepartamental vetlarà per aquest departament en què ha fet un «brillant treball», digué Maragall.

Els nous consellers prendran possessió del seu càrrec dilluns en un acte que tindrà lloc al Palau de la Generalitat. El mateix dia Maragall, Bargalló i Saura faran el dinar de feina que s'establí a l'inici de la legislatura entre els caps visibles dels tres socis del pacte en el Govern.

El president de la Generalitat assegurà que els nomenaments han estat «pensats» i explicà que, fins i tot, s'ha arribat a plantejar la possibilitat de nomenar Bargalló conseller en cap a la vegada que mantenia la titularitat de la Conselleria d'Ensenyament. En qualsevol cas, finalment Bargalló té la «confiança» de Maragall, que assegurà que «per descomptat» serà conseller en cap fins al final de la legislatura «tret de successos que no podem preveure».

Maragall manifestà que els ciutadans han de tenir la «seguretat i confiança que hem superat una prova difícil i que avui el Govern de la Generalitat se sent unit i decidit a tirar endavant un projecte decisiu per a l'avanç de les aspiracions del nostre país».

En aquest sentit, assenyalà que «reforçam la confiança mútua entre les forces que conforma el Govern» i ha manifestat el «desig del president de la Generalitat, el conseller en cap, el conseller de Relacions Institucionals i Participació, com també de tots els consellers, de treballar per augmentar el clima d'il·lusió, concòrdia i esperit constructiu que Catalunya vol i mereix».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris